Landsbygdsnätverket
podden landet

Podden Landet är inte bara uppskattat av alla sina lyssnare - även de som medverkar verkar trivas! Från vänster Anna Ross och Frida Svensson från LRF tillsammans med Landets nya reporter Peter Gropman. Foto: Sara Uddemar

Ny poddpremiär - Peter producerar podden Landet

Nu tar radiojournalisten Peter Gropman över som reporter i Landsbygdsnätverkets egen populära podcast Landet – podden bortom storstan.

- Det är med skräckblandad förtjusning jag tar över rodret.

Efter nästan 80 poddavsnitt med Ida Lindhagen som reporter och frågeställare ska nu poddens mikrofon tas över av radiojournalist Peter Gropman. Han har jobbat professionellt med radiojournalistik på Sveriges Radio, främst med nyheter, trafik samt egna program och dokumentärer. Sedan några år är han knuten till produktionsbolaget Iris media där han gör poddar, program åt Sveriges Radio och reportage till taltidningar.

Nästa avsnitt av podden Landet, som handlar om hur man jobbar med att hjälpa unga att få upp ögonen för de gröna näringarna, är det alltså premiär för Peter Gropman som journalist och samtalsledare.

Utmaning att ta över en väletablerad podd

- Det är så klart en utmaning att ta över en podd som publicerat 76 avsnitt men jag är ändå ganska trygg i min roll. Jag vill förstås förvalta Landets goda renommé men kan mycket väl tänka mig att vidareutveckla. Kanske göra reportage och specialavsnitt där man bland annat utnyttjar platserna där man spelar in reportagen och få in mer ljudmiljöer.

Men först och främst vill Gropman sätta sig in i ämnena och hitta de olika intressesfärerna som Landsbygdsnäterverkets medlemmar har. Han tror sig ha nytta av att han själv är uppvuxen på landsbygden, därefter bott i Stockholm för att nu återigen bo på landet med pendelavstånd till jobbet i Stockholm.

- Jag har utanförperspektivet mot storstaden samtidigt som jag lever i storstadspulsen. Jag hoppar mellan de olika världarna. Det tror jag är en styrka i mitt uppdrag som reporter i Landet – podden bortom storstan.

Peters Poddpremiär publiceras HÄR den 21 februari. Här finner du också alla tidigare publicerade poddar.

Götala

KORTFAKTA

Namn: Peter Gropman
Född: 1981
Bor: Hus i byn Rö mellan Rimbo och Norrtälje
Familj: Hustru och två barn
Intressen: Musik, både att lyssna och utföra själv, orientering, familjen och att sköta om familjens gamla hus
Blir glad av: Barnens finurligheter samt bandet Bob Hund
Aktuell: Ny producent och reporter Landsbygdsnätverkets podcast Landet - podden bortom storstan

Publicerades