Landsbygdsnätverket
Kollage

Ny projektbank samlar spännande projekt

Det råder full aktivitet runt om i Sverige. I den nya projektbanken går det läsa om alla projekt som är beviljade, vilken inriktning de har och var i landet de genomförs. Projekten är uppdelade i olika kategorier vilket gör det enkelt att sortera och hitta det som är av intresse.

- Vi hoppas att den ska fungera som inspiration för både dem som är igång och de som är intresserade av att söka stöd, säger Lina Andersson som är enhetschef på landsbygdsanalysenheten. På så sätt kan vi också visa på mångfalden av alla satsningar som görs runt om i landet.

Det handlar om en projektbank med information om beviljade projekt inom landsbygdsprogrammet, havs- och fiskeriprogrammet samt lokalt ledd utveckling under programperioden 2014-2020. Databasen kommer att uppdateras allt eftersom fler projekt tillkommer. Investeringsstöd och direktstöd finns inte med i projektbanken.

- Det är roligt att se att det händer så mycket och att programmen har kommit igång ordentligt. Projektbanken ger en inblick i alla olika typer av projekt för den som är nyfiken och vill veta mer, säger Lina Andersson.

Projektbanken för de tre programmen Excel, 890.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Alla stödmottagare för de tre programmen hittas i de listor som finns på webbplatsen eufonder.se/projektbanker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Listorna är inte lika detaljerade som projektbanken, men alla stödmottagare finns med där. Exempelvis finns även de fått investeringsstöd eller jordbrukarstöd.

På Jordbruksverkets webbplats Hur går det för programmen? Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns också den senaste statistiken om programmen.

Publicerades