Landsbygdsnätverket

Anne Ribjer föreläser i Landet lär den 8 oktober. Anmäl dig i länken nedan.

Landet lär #27

På flera stolar - en möjlighet för landsbygdsutveckling?

Lunchwebbinarium 8 oktober klockan 12-12.45

I mindre kommuner med låga invånarantal sitter ibland samma person på flera stolar, något som kan påverka relationen mellan kommun och näringsliv. Men behöver det vara ett problem? I det här webbinariet presenterar Anne Ribjer, doktor i företagsekonomi, sin studie av fenomenet i norrländska landsbygdskommuner. Och hennes resultat visar att det istället finns flera fördelar när det handlar om landsbygdsutveckling.

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Fenomenet, som kallas ”ett lömskt problem”, innebär att en och samma person har positioner inom politiken, näringslivet och det ideella. Forskningen har tidigare pekat på att detta på sikt kan påverka landsbygdsutvecklingen och nyetablering av företag negativt. Men Anne Ribjers forskning visar på en annan bild.

- I min studie kan man tydligt se att resultaten motsäger tidigare forskning, som säger att ett starkt förtroende mellan kommun och småföretagare är en förutsättning för utveckling av entreprenörskapet, säger Anne Ribjer.

­- Jag vill ge kunskap om detta så kallade lömska problem, som handlar om förtroende mellan kommun och småföretagare, och ge verktyg för hur man kan förhindra eller hantera eventuella konsekvenser.

Om föreläsaren

Anne Ribjer är doktor i företagsekonomi med inriktning på samhällsentreprenörskap och landsbygdsutveckling vid Mittunivseritetet. Hon har även en masterexamen i turism vid Handelshögskolan i Göteborg.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet. Det bästa är använda fast internetuppkoppling.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades