Landsbygdsnätverket
Parlamentariska landsbygdskommitténs förslag

Kristina Yngwe och Johan Persson från parlamentariska landsbygdskommittén diskuterar runt de 75 förslagen i slutbetänkandet i dagens avsnitt av podden Landet. Fotot: Ida Lindhagen

Parlamentariska landsbygdskommitténs förslag – podden Landet #24

Landsbygdskommitténs slutbetänkande kom för en månad sedan. I podden Landet funderar vi bland annat över hur det kommer sig att riksmedia fick de 75 förslagen att låta som ett. Hör kommittéledamoten Kristina Yngwe (c) och kommitténs ordförande Johan Persson (s) berätta om slutrapporten. Vad har Brexit och Trump att göra med framtiden för svenska landsbygder? Vilka förslag är viktigast? Och varför måste förslagen blir verklighet så fort som möjligt?

– Ifall vi nu sagt att något ska hända och så gör det inte det. Då kommer det att bekräfta den bild som folk har att politiker skiter i landsbygden, säger Kristina Yngwe.

– Det här är ett försök till ett helhetsgrepp och det är huvuddelen som gäller – annars har vi en situation där även staden kommer att bli förlorare därför att då kommer landsbygden inte kunna leverera de stora värden som man faktiskt gör idag, förklarar Johan Persson.

– Det är många som har fått upp ögonen för att vi har glömt landsbygden och glesbygden vilket har gett konsekvenser. Det börjar synas nu. Vi har sett det i England och vi har sett det i USA. Och vi behöver göra något i Sverige också, säger Kristina Yngwe.

– Det är ingen som under de senaste åtta åren rapporterat om den omlokalisering av statliga jobb som pågått, från landsbygd till Stockholm, Säger Johan Persson.

Medverkande i Landsbygdsnätverkets podd Landet:

Kristina Yngwe, centerpartistisk riksdagsledamot och ledamot i parlamentariska landsbygdskommittén.

Johan Persson, socialdemokratiskt kommunalråd i Kalmar kommun och ordförande för kommittén.

Journalist: Ida Lindhagen

Du kan lyssna på podcasten här nedan, ladda ner exempelvis appen Pocket Casts Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller lyssna via iTunes Podcaster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sök på: Landet Podcast
Alla avsnitt finns också samlade på vår sida för Landet.

Följ Landet - podden bortom storstan på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Publicerades