Landsbygdsnätverket

Foto: Philipp Pilz

Samråd om en modernare jordbrukspolitik

EU-kommissionen genomför just nu ett öppet samråd om hur EU:s jordbrukspolitik kan moderniseras och förenklas. EU:s jordbrukspolitik har reformerats flera gånger. Den senaste reformen beslutades 2013 och genomfördes 2015.

Processen med att få fram en modernare jordbrukspolitik involverar många parter och i det här öppna samrådet vill EU-kommissionen samla in åsikter om hur den nuvarande jordbrukspolitiken fungerar och de utmaningar som väntar för EU:s jordbruk och dess landsbygder. Man vill även få in förslag på hur man kan anpassa jordbrukspolitiken efter de utmaningarna.

Tanken med samrådet är att de som står långt ifrån myndigheter och institutioner lättare ska kunna få delge sina synpunkter som exempelvis enskilda lantbrukare, konsumenter och medborgare över lag.

Landsbygdsnätverket kommer att arrangera en tankesmedja med fokus på lokalt ledd utveckling genom leadermetoden och som kommer att lämna in ett svar till samrådet. Mer information om detta kommer snart. Samrådet pågår till den 2 maj.

Samråd om hur EU:s jordbrukspolitik kan moderniseras och förenklas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerades