Landsbygdsnätverket
Aline Kärrbäck, Lina Bjerke och Lars Olsson deltar i den digitala nätverksträffen den 6 november. Foto: Privat/Anna Hållams

Aline Kärrbäck, Lina Bjerke och Lars Olsson deltar i den digitala nätverksträffen den 6 november. Foto: Privat/Anna Hållams

Save the date: Digital nätverksträff

Den 6 november mellan klockan 12.30-16.00 är det dags för årets landsbygdsnätverksträff. Denna gång blir det regionala samlingar som knyts ihop i ett nationellt program med samtal mellan föredragshållare och deltagare från de olika platserna.

Årets tema är Hållbara landsbygder i framkant. Flera intressanta föreläsare medverkar, bland annat Lina Bjerke på Internationella Handelshögskolan i Jönköping som forskar om landsbygders förmåga till förnyelse och utveckling.

En annan föreläsare är Aline Kärrbäck som är Landsbygdsnätverkets representant i Europeiska Landsbygdsnätverkets tematiska arbetsgrupp för Smart Villages. Hon ska prata om vad man har kommit fram till när det gäller smarta landsbygder.

Lars Olsson från Näringsdepartementet, som arbetar med förberedelserna av framtida jordbruks- och landsbygdspolitik, kommer att ge aktuell information om vilka verktyg som finns för att främja smarta landsbygder genom EU-programmen för kommande perioden.

Under träffen kommer det dessutom visas upp ett lokalt exempel som genom bred samverkan och innovationer löst sin bygds utmaningar Det blir diskussioner om vilka landsbygder i framkant som finns i våra respektive regioner och vilka sociala och digitala innovationer som ligger bakom framgången. Det finns också tid för reflektion över vilka samarbeten och fortsatta insatser som behövs för att underlätta för att fler smarta landsbygder utvecklas.

Mer information kommer!

I början av september kommer mer information om medarrangörer och var de regionala samlingarna kommer att ske.

Men den 6 november är det dags att boka in redan nu!

Publicerades