Landsbygdsnätverket
Podden Landet om innovationer

Inger Pehrson, Hans Ramel och Helena Kurki om innovationer på landsbygden.Foto: Ida Lindhagen

Tänk utanför staketet – innovationer på landsbygden. Podden Landet #28

Det pratas mycket om kreativa innovationer för framtidens landsbygder. Men vad är en innovation? Var finns behoven? Och vad krävs om man tror sig sitta på en idé till en innovation? Lyssna på Inger Pehrson från Innovationsnätverket, Helena Kurki från Innovationscenter för landsbygden i Sjöbo kommun och innovatören Hans Ramel som driver Cowfunding vid Övedskloster när de tar sig an ämnet och ger tips.

– Man måste klara av att tänka utanför nuvarande regelverk och vara gränslös i tanken, säger Inger Pehrson som är samordnare för nationella innovationsnätverket. Eftersom glesheten är den stora utmaningen kommer vi behöva fortsatta innovationer när det gäller logistiklösningar eller när det gäller att ordna mötesplatser till exempel.

– Man kan aldrig tänka 100 % färdigt. Man måste våga också, säger Helan Kurki, Innovationscenter för landsbygden i Sjöbo kommun. Man får inte stirra sig blind på att det måste vara en helt ny bransch som skapas, för innovation kan ligga i det lilla också.

– Det är inte förrän man testar på marknaden som man ser vad som funkar och inte funkar, säger Hans Ramel som driver cowfunding vid Övedskloster. Mycket handlar om miljö och energiområdet där vi måste hitta innovationer för att göra mer med mindre resurser. Särskilt om vi ska föda en växande befolkning i världen.

Medverkande i Landsbygdsnätverkets podd Landet:
Inger Pehrson, EIP Landsbygdsnätverket
Helena Kurki, Innovationscenter för landsbygden i Sjöbo kommun
Hans Ramel, driver cowfounding vid Övedskloster
Journalist: Ida Lindhagen

Följ Landet - podden bortom storstan på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Du kan lyssna på podden genom att spela upp den här nedan. Du kan också prenumerera på våra avsnitt genom att ladda ner exempelvis appen Pocket Casts Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller lyssna via iTunes Podcaster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sök på: Landet
Alla avsnitt finns också samlade på vår sida för Landet

Publicerades