Landsbygdsnätverket
Jacqueline Hellsten, Larz Johansson och Nicklas Franzen

Jacqueline Hellsten, Larz Johansson och Nicklas Franzen tar sig an framtidens servicelösningar på landsbygden i podden Landet. Foto: Ida Lindhagen

Trettonde avsnittet av Landet – innovativ service och landsbygden


700 miljoner ska fram till 2020 satsas på bättre service för människor på lands- och glesbygd. Så hur ska servicen utanför städerna se ut i framtiden? I detta avsnitt delar poddens gäster med sig av kreativa servicelösningar, finansieringsmöjligheter och exempel på innovativa idéer runt om i landet. Hör hur Sveriges första digitala lanthandel startade och om varför service inte helt får bygga på ideellt engagemang. 

- Vi går inte ut och talade om hur en servicepunkt ska se ut. Vi ber människor själva tänka efter vad de har för behov. Och engagemanget måste komma underifrån, annars kommer inte satsningen att överleva. Det säger Jacqueline Hellsten som är verksamhetsledare för Leader Sörmlandskusten och ordförande i Landsbygdsnätverkets servicegrupp. 

Medverkar i Landsbygdsnätverkets podcast gör: Jacqueline Hellsten, Leader Sörmlandskusten och ordförande i Landsbygdsnätverkets servicegrupp, Larz Johansson, ordförande Kiladalens utvecklingsbolag från Stavsjö och Nicklas Franzén, kommunalråd i Nyköpings kommun.

Journalist: Ida Lindhagen

Du kan lyssna på podcasten här nedan eller ladda ner appen Pocket Casts Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller lyssna via iTunes Podcaster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sök på: Landet Podcast
Alla avsnitt finns också samlade på vår sida för Landet.

#PoddenLandet i sociala medier 

Publicerades