Landsbygdsnätverket
Betande djur bushresa

Betande djur behövs behövs för att bevara ett artrikt och vackert landskap som ger goda förutsättningar för säkra livsmedel, arbetstillfällen, bra boendemiljö, turism, rekreation och pollinerande insekter.

Var med och arrangera en bushresa

Förra året genomfördes fyra bushresor på olika ställen i landet. Syftet med bushresorna är att visa på att Sverige håller på att förbuskas samt att möjliggöra en levande landsbygd med hållbara företag med betesdjur. Nu bjuder Landsbygdsnätverket in till samarbete kring arrangemanget av 2016 års bushresor.

Betande djur behövs behövs för att bevara ett artrikt och vackert landskap som ger goda förutsättningar för säkra livsmedel, arbetstillfällen, bra boendemiljö, turism, rekreation och pollinerande insekter.

 

- Vi planerar genomföra sex stycken bushresor fördelade i hela landet under 2016. Till den regionala eller lokala grupp av medlemsorganisationer som vill samarbeta med Landsbygdsnätverket kring en bushresa erbjuds en budget på 10 000 kronor, säger Patrik Ohlsson, ledamot i arbetsgruppen gröna näringar.

 

Bushresorna ska också ge ökad kunskap om vilka aktiviteter och åtgärder som kan vidtas av politiker och tjänstemän för att vända trenden till en positiv utveckling för bygden, invånarna, kommunen och landet.

 

Bushresorna 2015 gav mersmak

Det gångna årets utgångspunkter var Jönköping, Uppsala, Hagfors och Linköping. Bushresorna samlade landshövdingar, riksdagspolitiker, kommunalråd och andra förtroendevalda samt tjänstemän både från offentlig förvaltning och från det privata näringslivet. Erfarenheterna från dessa resor var mycket goda med god respons hos deltagarna och i media. Mer information om bushresorna hittar du här och på Facebook och Twitter under #bushresan.

 

Är du intresserad av att vara med?

Den som vill veta mer och vill samarbeta med Landsbygdsnätverket i arrangemanget av en bushresa kan vända sig till någon av följande senast den 25 februari 2016.

 

Ann-Sofie Hedberg, Länsstyrelsen,
ann-sofie.hedberg@lansstyrelsen.se
tel. 010-224 84 26

 

Sofia Lindblad, LRF,
sofia.lindblad@lrf.se
tel. 0727-26 02 12

 

Nils Lagerroth, Landsbygdsnätverkets kansli, nils.lagerroth@jordbruksverket.se.
tel. 036 15 62 15

 

Klicka för att läsa hela inbjudan. Pdf, 194.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Fikapaus i kohagen bushresan_opt

Fikapaus i kohagen under bushresa i Jönköping.

Publicerades