Landsbygdsnätverket
Skog

Vill ni få hjälp att ordna en bushresa? Nu finns chansen

Landsbygdsnätverket erbjuder återigen sponsring till arrangemang av bushresor. Det här gången blir det bara fyra bushresor som kan få vardera 10 000 kronor i bidrag så skynda er att anmäla ert intresse.

Sverige förbuskas. Det vill vi hjälpa till att berätta om. Genom så kallade bushresor får bland andra politiker, tjänstemän och företrädare för olika organisationer möjlighet att åka på en tur genom ett landskap som formats av decenniers politiska beslut och marknadens utveckling. Alltså områden där lantbruk lagts ner och betesdriften upphört. På plats diskuteras tillsammans vilka konsekvenserna blir, vilka som drabbas och inte minst, hur man vänder trenden.

Olika aktörer gör gemensam sak

En busresa anordnas av olika aktörer som går ihop kring arrangemanget med stöd från Landsbygdsnätverket vad gäller koncept och 10 000 kronor i budget. I år går erbjudandet ut till fyra resor. Arrangörer av tidigare års bushresor har varit exempelvis kommuner, Naturskyddsföreningen, Hela Sverige ska leva, Hushållningssällskap, LRF, Fäbodbrukarna, länsstyrelserna, Svenska Kyrkan och Studiefrämjandet i samverkan.

- Ju fler som är med och engagerar desto fler är det som tar ansvar för frågan och för diskussionerna vidare i sina respektive nätverk, säger Inger Pehrson som är ansvarig för årets bushresor.

Vill ni ordna en bushresa? Kontakta Inger Pehrson, 0729-77 59 01.

Läs gärna om tidigare lyckade bushresor på vår sida.

Bushresa

Publicerades