Landsbygdsnätverket
Foto: Mickan Thor.

Den 26 maj håller vår arbetsgrupp för nyanländas inkludering ett webbinarium. Foto: Mickan Thor.

Webbinarium: Ta vara på de etniska organisationerna – Om att inkludera nyanlända i landsbygdsutveckling

Webbinarium den 26 maj klockan 12.00-13.00

Hur kan man göra för att inkludera nyanlända i landsbygdsutveckling? I webbinariet den 26 maj presenterar Jan Runfors och Asha Ismail projektet ”Stöd till etniska organisationer” och berättar om hur de gjorde för att bygga nätverk med olika organisationer och föreningar.

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Syftet med projektet är att skapa samarbeten mellan etablerade föreningar i landsbygder och nya etniska föreningar, något som i sin tur till att fler nyanlända får upp ögonen för landsbygdernas möjligheter. Projektet har pågått sedan 2017 på uppdrag av Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för nyanländas inkludering, där Asha Ismail, SIOS, och Jan Runfors, Hela Sverige ska Leva, ingår.

Under arbetets gång har olika nätverk vuxit fram och skapat nya samarbeten mellan organisationer och föreningar. Det har ordnats möten, workshops och studiebesök i bland annat i Sörmland och Västmanland, som har bidragit till att öka nyanländas intresse för landsbygder.

– Nu vi vill sprida den här modellen till fler platser i landet, säger Asha Ismail.

I webbinariet berättar även Nikola Vojnovic från SIOS Mellansverige om vad projektet har betytt för organisationen.

Webbinariet ersätter det seminarium som gruppen för nyanländas inkludering skulle ha haft på Landsbygdsriksdagen i maj.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet. Det bästa är använda fast internetuppkoppling.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Publicerades