Landsbygdsnätverket
Podden Landet logotyp

Landet - podden bortom storstan

Inspirerande och diskuterande podd med fokus på landsbygderna. Heta ämnen med engagerade och kunniga människor på 20 minuter. Ta på dig hörlurarna och följ med ut i landet. Det är Landsbygdsnätverket som producerar Landet - podden bortom storstan.

Tipsa redaktionen! Vad vill du höra mer om?

Mejla dina förslag till Ingrid Whitelock

Ansvarig utgivare: Maria Gustafsson
Redaktör: Ingrid Whitelock 072 - 977 59 34
Journalist: Malin Marcko

Filtrera poddavsnitten

Kategorier

 • Jämställdhet (2)
 1. Är det till fördel eller nackdel att som kvinna från ett annat land, bo och verka på svenska landsbygder? Både och, enligt tre invandrade kvinnor. För många landsbygder har behov av både människor och arbetskraft vilket ger stora möjligheter för invandrade kvinnor att kunna leva ett jämställt och etablerat liv.

  Utgivningsdatum: 2018-01-31
  Medverkande: Valbone Shala, konsult inom integration och arbetsmarknadsfrågor och driver Siljansnäs stugby, Yusra Moshtat, miljöinspektör och aktiv i Landsbygdsnätverkets integrationsgrupp samt driver företaget Med andra ögon,Ola Sobh Nabhan, kom till Orust från Syrien för tre år sedan, samt Ida Lindhagen, journalist.
  Kategori: Jämställdhet

 2. Kvinnor driver nästan 30 procent av Sveriges företag. Men de får inte del av offentlig finansiering i motsvarande omfattning. Det beror enligt forskning på att kvinnor och män tillskrivs olika egenskaper byggda på stereotypa förväntningar. Alltså förväntningar på̊ hur företagande kvinnor och män ska bete sig och vara. Detta påverkar bland annat handläggningen av företagsstöd och krediter och synen på vem som anses ha potential i sitt företagande och därmed får del av pengarna. Och mest utsatta är landsbygdskvinnor.

  Utgivningsdatum: 2017-06-15
  Medverkande: Malin Malmström, professor i entreprenörskap och innovation, Luleå tekniska universitet, Roger Ylinenpää, samhällsstrateg för landsbygd, Luleå kommun, och Ida Lindhagen, journalist.
  Kategori: Jämställdhet

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU