Landsbygdsnätverket
Podden Landet logotyp

Landet - podden bortom storstan

Inspirerande och diskuterande podd med fokus på landsbygderna. Heta ämnen med engagerade och kunniga människor på 20 minuter. Ta på dig hörlurarna och följ med ut i landet. Det är Landsbygdsnätverket som producerar Landet - podden bortom storstan.

Tipsa redaktionen! Vad vill du höra mer om?

Mejla dina förslag till Ingrid Whitelock

Ansvarig utgivare: Maria Gustafsson
Redaktör: Ingrid Whitelock 036 - 15 59 09
Journalist: Peter Gropman

Filtrera poddavsnitten

Kategorier

  • Klimat & miljö (2)
  • Kultur & normer (3)
  • Mat & livsmedel (3)
  1. Hur klarar vi oss vid en kris? Hur står sig landsbygderna kontra staden? Och varför är det så viktigt att lära känna sina grannar? Det, och fler konkreta tips, får ni i del två av vår miniserie om krisberedskap där popcorn lite otippat hamnar högt upp på listan till prepperlådan. Lyssna gärna på #88 När kommer krisen? som är den första delen av dessa två.

    Utgivningsdatum: 2019-07-31
    Medverkande: Eva Ladberg, Svenska Blå Stjärnan, Herman Geijer, författare och föreläsare och Folke Schimanski, historiker, författare och journalist. Reporter: Peter Gropman
    Kategori: Mat & livsmedel

  2. I Sverige har vi haft fred i drygt 200 år. Och även om vi har fått känna av konsekvenserna av två världskrig, stormar och torka har vi varit förskonade från stora katastrofer. Så hur skulle det gå för oss vid en större kris? Hur väl står sig landsbygden kontra staden? Första avsnittet av två om krisberedskap, så kallad prepping.

    Utgivningsdatum: 2019-07-17
    Medverkande: Eva Ladberg, Svenska Blå Stjärnan, Herman Geijer, författare och föreläsare och Folke Schimanski, historiker, författare och journalist. Reporter Peter Gropman
    Kategori: Mat & livsmedel

  3. Årets första avsnitt av Landet blir ett samtal om skämsmat och gränser när mattrendsforskaren Richard Tellström och nutritionisten Anna-Karin Quetel diskuterar specialkost. Varför är specialätare vanligare i städer? Vad säger maten du äter om dig? Och hur långt är det egentligen rimligt att det offentliga går oss till mötes i våra önskemål om vad vi vill äta?

    Utgivningsdatum: 2019-01-09
    Medverkande: Richard Tellström, författare, föreläsare och docent i ämnet matkultur och mattrender och Anna-Karin Quetel, projektledare Nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg på Livsmedelsverket. Reporter: Ida Lindhagen
    Kategori: Mat & livsmedel

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU