Landsbygdsnätverket
Podden Landet logotyp

Landet - podden bortom storstan

Inspirerande och diskuterande podd med fokus på landsbygderna. Heta ämnen med engagerade och kunniga människor på 20 minuter. Ta på dig hörlurarna och följ med ut i landet. Det är Landsbygdsnätverket som producerar Landet - podden bortom storstan.

Tipsa redaktionen! Vad vill du höra mer om?

Mejla dina förslag till Ingrid Whitelock

Ansvarig utgivare: Maria Gustafsson
Redaktör: Ingrid Whitelock 072 - 977 59 34
Journalist: Malin Marcko

Filtrera poddavsnitten

Kategorier

 • Naturturism (3)
 1. I Landet har vi pratat om naturturismens framgång tidigare. Nu fördjupar sig podden i vad den växande naturturism kan göra för den lokala ekonomin. Hur kan markägare, stugägare, lantbrukare, matbutiken eller andra landsbygdsföretagare bli en del av naturturismens utveckling? Vad kan lokalbefolkningen göra och vad har de att vinna på att hjälpa den på traven?

  Utgivningsdatum: 2018-04-12
  Medverkande: Dieter Müller, professor vid institutionen för geografisk och ekonomisk historia, Umeå universitet, Michael Kleemann, delägare Fishing in Sweden, och Ida Lindhagen, journalist.
  Kategori: Naturturism

 2. Svensk besöksnäring och naturturism växer så det knakar och skapar runt 400 nya jobb varje månad. Nio av tio som reser till Sverige gör det med naturen i tankarna. Näringen bidrar med skatt, export och sysselsättning och får en allt större betydelse för utvecklingen av såväl landsbygder som städer. Samtidigt är detta en ung bransch där många delar måste utvecklas för att nå en hållbar potential

  Utgivningsdatum: 2017-10-24
  Medverkande: Britt Bolin, regeringens utredare för en sammanhållen politik för en hållbar turism, Anna Hag, strateg för hållbar stadsutveckling och innovation på Visita, Leif Öster, naturturismföretagare och ordförande i Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för naturturism, samt Ida Lindhagen, journalist.
  Kategori: Naturturism

 3. Sedan 2010 har turismnäringen i Sverige vuxit med 25 miljoner kronor varje dag. Den har skapat 358 nya jobb varje månad. Naturturismen är den gren som växer snabbast. Så är naturturismen Sveriges nya basnäring? Och vad betyder det här för den svenska landsbygden? Hör Leif Öster, styrelseledamot i Ekoturismföreningen och Daniel Melin, fiskerienheten Jordbruksverket berätta mer om ett fenomen som bara växer.

  Utgivningsdatum: 2016-12-07
  Medverkande: Leif Öster, styrelseledamot i Ekoturismföreningen, Daniel Melin, fiskerienheten Jordbruksverket och Ida Lindhagen, journalist.
  Kategori: Naturturism

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU