Landsbygdsnätverket

#115 Uppdrag vildsvin - är köttet en outnyttjad resurs

De bökar och river upp såväl känslor som marken – vildsvinen. Många är överens om att djuren, som förökar sig i rekordfart ute i skogarna, är en outnyttjad resurs. Så varför hamnar inte mer vildsvinskött från de svenska skogarna på våra tallrikar?

Det handlar om okunskap såväl hos jägare som konsumenter, det menar gästerna i veckans avsnitt av Landet – podden bortom storstan.

Podden med undertexter

  • Klicka på bilden för att se en textad version av avsnittet
  • Fyrkanten i höger hörn ger helskärm

Frilevande vilt är det bästa ur klimatsynpunkt om man vill äta kött. Både jägare och konsumenter behöver utbildas om vildsvinen.
Tobias Hjortstråle

Det är ett fantastiskt kött och konsumenterna behöver informeras om vildsvinsköttet.
Sven-Åke Larsson

Medverkande

Sven-Åke Larsson, kock, jägare och medlem i styrelsen för Svenskt Viltkött och Tobias Hjortstråle, vilthandläggare på Länsstyrelsen Stockholm. Reporter: Malin Marcko

Kategori

Mat & livsmedel, Klimat & miljö, Företagande & förutsättningar

Utgivningsdatum

Taggar