Landsbygdsnätverket

Bygga tillit med delaktighet

Ronneby kommun bjöd under hösten 2022 in Fagersta, Markaryd, Ljusdal och Årjäng till att delta i en utmaningsdriven nätverksprocess med stöd av Landsbygdsnätverket. En process för att utbyta erfarenheter, utforska nya perspektiv samt prova och förankra nya arbetssätt internt på respektive kommun.

Hur gick det för er i ert arbete?

Vår förhoppning var att hitta nya metoder för att arbeta med delaktighet på ett djupare och bredare sätt. Djupare som i att utgå från de behov och utmaningar människor upplever. Bredare som i att omfatta grupper som står särskilt långt från att uppleva delaktighet.

Genom två workshops fördjupade vi tillsammans med bland annat Ulla Herlitz från Hela Sverige Ska Leva och Jan Torége från Sveriges Kommuner och Regioner vår förståelse av delaktighet och tillit.

Vi fick dessvärre inte chansen att fortsätta vårt utforskande av hur tillit och delaktighet relaterar till varandra, till kommunala styrprocesser och till kommunens relation med sina medborgare.

Ett bestående resultat av processen kan ändå bli de kontaktytor som uppstod för reflektion och diskussion kring viktiga strategiska frågor.

Läs gärna mer om fortsättningen i Ronneby kommun på Lokala processer och forum för utveckling på ronneby.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tillbaka till huvudsidan Ta dig an en utmaning.

Publicerades