Här kan du läsa mer om de utmaningsdrivna nätverksprocesser som startat upp 2021 och 2022 inom ramen för "Ta dig an en utmaning".
Projektberedskap
Processen ska verka för att tillsammans med aktörer, som ofta träffar människor som har projektidéer eller beslutar om projektmedel, djupdyka i utmaningar som lokala samhällen har för att ta fram, bearbeta, förfina och resurssätta projekt. Tanken är att ta ett första steg i en längre resa där en modell för att utveckla projekt på lokal nivå arbetas fram.
Projektet definierar projektberedskap som:
Den första del som definieras – platsen – formas i andra projekt. Processen har således två huvudsyften: Att titta på PROCESSEN som behövs på lokal nivå för att hitta, skapa och konstruera projekt samt på ORGANISATIONEN för att genomföra projekt genom att arbeta med vad vi kallar för ”dold kunskap”.
Projektet är en del i en större satsning på den struktur för lokal utveckling kommunen driver via sitt ”Servicepunkts-koncept”. Kontakta oss så berättar vi mer om helheten och Projektberedskap i synnerhet!
Att skapa en modell för Projektberedskap som kan appliceras på fler platser i kommunen, regionen och vidare ut i Sverige.
September 2022 – december 2022.
Daniel Fagerlund, daniel.fagerlund@lindesberg.se, 0581-81094
Martina Björck, martina.bjorck@lindesberg.se, 0581-81096
Keen, Knowledge and Expercience Exchange Network
Kompetensbristen om vattenbruket inom till exempel kommuner, regioner och länsstyrelser och andra aktörer är en utmaning som kan hindra vattenbrukets utveckling.
För att tackla utmaningen skapar Vattenbrukscentrum Ost (VCO) ett nätverk för att både identifiera var utmaningar finns, hitta lösningar, utbyta erfarenheter och hitta förutsättningar och samverkningsmöjligheter mellan vattenbruket och andra industrier. Resultatet blir att skapa konkreta kunskapshöjande aktiviteter som kan användas av, och eventuellt med hjälp av, nätverket som skapades under projektet.
Mars 2022 – augusti 2022.
Jason Bailey, Vattenbrukscentrum Ost,
e-post: jason.bailey@vattenbrukscentrumost.se
Tillbaka till huvudsidan Ta dig an en utmaning.
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post