Landsbygdsnätverket
Maja Heller  Nationell projektledare Motorintresserad Ungdom, Fryshuset, Michelle Axelsson Projektledare Motorburen ungdom Avesta, Saga Forslund, medlem i Motorburen ungdom Avesta och Linnea Simonsen, medlem i Motorburen ungdom Avesta

#145 Älskar, älskar inte - om motorburen ungdom och EPA - kultur

I Sverige finns drygt 60 000 mopedbilar och A-traktorer. Intresset för att köra olika långsamtgående fordon har ökat bland unga. Inte minst i våra landsbygder. I takt med att allt fler fordon dyker upp växer också irritationen hos de som tycker att motorungdomarna väsnas, bråkar och skräpar ner. Så hur ser egentligen kulturen ut kring dessa fordon? Vilken betydelse har motorintresset för ungdomarna utanför storstan? Och kan en mer organiserad motorkultur bidra till större acceptans?

Det skrivs på Facebook hela tiden om hur jävliga vi är. Att vi spelar hög musik och skräpar ner. Det finns liksom ingenstans att vara för överallt blir det bara massa klagomål.
- Saga Forslund

Det viktigaste för oss är att ge ungdomarna en plats att vara på. De flesta andra ungdomar med intressen har någon samlingspunkt, tex en ridklubb eller en fotbollsplan. Men har man just ett motorintresse är det helt plötsligt väldigt svårt att ha ett ställe att samlas på.
- Maja Heller

Vi jobbar ju med att samla motorintresserade ungdomar. Det blir en större gemenskap, de får nya vänner och vi ser också att de får ett större självförtroende.
- Michelle Axelsson

Medverkande

Maja Heller, nationell projektledare Motorintresserad Ungdom Fryshuset, Michelle Axelsson, projektledare Motorburen ungdom Avesta, Saga Forslund och Linnea Simonsen, medlemmar i Motorburen ungdom Avesta. Reporter Håkan Montelius

Kategori

Unga

Utgivningsdatum

Taggar