Landsbygdsnätverket
Ann-Margreth Hammar, Region Västmanland, regional digitaliseringskoordinator och Cecilia Strokirk, RISE, projektledare maritima transporter och logistik

#159 Smart digitalisering – varuleveranser i landsbygder

Landsbygderna måste vara digitala. Det är ett mantra som hörs ofta men vad innebär det rent konkret för invånare och företagssatsningar? Digitalisering är så klart inte ett mål i sig, utan vilka problem kan den lösa. Så hur kan man nyttja tekniken? Och vad finns på gång? I Landet pratatar vi bland annat om ett digitaliseringsprojekt som jobbar med att leverera mat.

Om vi ska ha ett levande Sverige där man kan bo och jobba var man vill, så är det bra om man kan få sina varor på ett hållbart sätt, jämfört med transport via lastbilar, bilar och båtar.
- Ann-Margreth Hammar

Öborna lägger en beställning via en app, handlaren plockar beställningen och skickar med en drönare för leverans vid bryggan eller på tomten. Du har möjlighet att få produkterna som du behöver även under en pandemi eller kris.
- Cecilia Strokirk

Medverkande

Ann-Margreth Hammar, Region Västmanland, regional digitaliseringskoordinator och Cecilia Strokirk, RISE, projektledare maritima transporter och logistik. Programledare är Sandra Neergaard-Petersen.

Kategori

Företagande & förutsättningar, Innovation & utveckling, Lokalt ledd utveckling

Utgivningsdatum