Landsbygdsnätverket

Lyckad landskamp – idrott som landsbygdsutvecklare i podden Landet #48

Visste ni att landsortskommuner är betydligt mer föreningstäta än städerna? Och att idrott och föreningslivet har stor betydelse för svensk landsbygdsutveckling. Lyssna på Fotbollförbundet, Ridsportförbundet och Landsbygdsnätverket när podden tar sig an kreativa landsbygdslösningar.

Citat från podden:

”Det är flertalet av de grabbarna som flyttade in till stan när det började gymnasiet men som nu har flyttat tillbaka för att det vill lira med Ätran. Jag skulle säga att fotbollen är en mycket bidragande faktor till att de väljer att stanna på landsbygden.” Mårten Andersson

”Landsbygdsföreningarna står för arrangemang som skapar gemenskap och trivsel, men också intäkter till landsbygden.” Anders Bengtson:

”Idrottsplatsen blir på nåt sätt ett centrum på en liten ort, en samlingspunkt. Framförallt för ungdomar, men även äldre.” Ingmar Alm

”Ridsporten är ju lite unik i och med att våra föreningar i regel har anställd personal både på dag och kvällstid.” Totta Wikström:

Medverkande

Mårten Andersson, Unga i Landsbygdsutveckling och Fotbollförbundet, Anders Bengtson, Arbetsgruppen Integration och Fotbollförbundet, Ingmar Alm, Landsbygdsnätverkets styrgrupp och Fotbollförbundet, Totta Wikström, Svenska ridsportförbundet Dalarna, och Ida Lindhagen, journalist.

Kategori

Innovation & utveckling

Utgivningsdatum