Landsbygdsnätverket

Parlamentariska landsbygdskommitténs förslag #24

Landsbygdskommitténs slutbetänkande kom för en månad sedan. I podden Landet funderar vi bland annat över hur det kommer sig att riksmedia fick de 75 förslagen att låta som ett?

Hör kommittéledamoten Kristina Yngwe (c) och kommitténs ordförande Johan Persson (s) berätta om slutrapporten. Vad har Brexit och Trump att göra med framtiden för svenska landsbygder? Vilka förslag är viktigast? Och varför måste förslagen blir verklighet snart?

Citat från podden:

”Det här är ett försök till ett helhetsgrepp och det är huvuddelen som gäller – annars har vi en situation där även staden kommer att bli förlorare därför att då kommer landsbygden inte kunna leverera de stora värden som man faktiskt gör idag” - Johan Persson

”Det är många som har fått upp ögonen för att vi har glömt landsbygden och glesbygden vilket har gett konsekvenser. Och det börjar synas nu. Vi har sett det i England och vi har sett det i USA. Och vi behöver kanske göra nåt i Sverige också.” - Kristina Yngwe

Medverkande

Kristina Yngwe, centerpartistisk riksdagsledamot och ledamot i parlamentariska landsbygdskommittén, Johan Persson, socialdemokratiskt kommunalråd i Kalmar kommun och ordförande för kommittén, och Ida Lindhagen, journalist.

Kategori

Politik & program

Utgivningsdatum