Landsbygdsnätverket

Mallar, typsnitt och logotyp

Våra mallar

När du ska skriva ett brev eller en rapport finns färdiga mallar som följer vår grafiska profil. Det samma gäller för de power point-presentationer du behöver. Klicka på mallarna för att ladda ner dem. 

Våra typsnitt

För att det ska vara enkelt att skriva material för Landsbygdsnätverket används två klassiska och tydliga teckensnitt som alla har tillgång till i sin dator. 

Typsnitt

Till brödtext används Garamond. Arial används till rubriker, ingresser, bildtexter, text i faktaruta samt avsändar- och kontaktinformation. När man arbetar med tabeller, diagram och liknande passar det också bra med Arial. Dessa teckensnitt bidrar till att texten blir lättläst. 

Varianter

Båda teckensnitten finns i några olika varianter:
Regular som är det vanligaste och används i längre brödtexter.
Bold som man kan använda i rubriker och mellanrubriker.
Italic som fungerar om man vill framhäva ett visst ord eller ett stycke. 

Storlek

Vid val av storlek (grad) på texten är det lämpligt att använda 14 punkter till rubriken. 9-12 punkter till ingress och brödtext. 7-9 punkter till adressuppgifter och liknande. 

Dessa teckensnitt ska användas i allt material som produceras för Landsbygdsnätverket. 

Vår logotyp

Logotypen representerar Landsbygdsnätverkets identitet. Därför är det viktigt att den används och återges på rätt sätt. Den ska finnas med som avsändare i allt material för information och kommunikation. En logotyp används lite olika beroende på plattform.

Landsbygdsnätverkets logotyp är uppbyggd för att förmedla den bredd som verksamheten omfattar. Läs mer om symboliken i logotypen.PDF 

Placering av logotypen

Logotypen ska placeras till höger, antingen i övre högra hörnet eller i nedre högra hörnet, oavsett produktion. Detta för att förstärka logotypens öppna och riktade form. 

Placering av bildelement

Landsbygdsnätverkets bildelement ska alltid ligga längst ner på sidan i alla produktioner. 

Varianter av logotypen

Logotypen finns i fyra olika varianter. Den återges i färg, svart-vitt eller i gråskala mot svart bakgrund och transparent om bakgrunden är färgad.
Logotype och dekor får återges i tre olika utföranden: 

  1. Till färgtryck och på webben. Finns som CMYK (till tryck) och RGB (till webb).
  2. Gråskala används när man trycker eller skriver ut i svart/vitt.
  3. Den vita (negativa) varianten används mot färgad eller svart bakgrund. 

Original till logotyperna finns att hämta nedan. Endast dessa original får användas vid reproduktion av logotypen. Klicka på önskad logotyp eller dekorelement för att ladda ner som jpg (färgsystem RGB). 

Önskar du andra format hör av dig till Landsbygdsnätverkets kansli.

Bild+logga+tvåradig
Bild+logga+enradig
Landsbygds-logo-2-rader-eng_opt
EIP_logo_RGB_opt
Bild+Dekorelement

Vår logotyp i förhållande till andra

När EU-medel används för att finansiera stöd eller informationsmaterial ska EU-flaggan med dess beskrivning i text finnas med i materialet. Flagga och text ska placeras på lämplig plats åtskilt från Landsbygdsnätverkets logotyp.

 

Exempel:

logotyp+med+EU-flagga

Jordbruksverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns EU-flaggor med tillhörande text att ladda ner till de sammanhang där EU-medel använts för att betala publikationen eller kommunikationsinsatsen. Det finns också en speciellt framtagen grafisk profil för leaderområdena.

Mer information

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU