Landsbygdsnätverket
Två barn blickar ut över vackert landskap.

Utsikt från Rönnåsen. Foto: Ockelbo kommun

Nationell Leaderträff 2020

- Välkommen till Leader Gästrikebygden och Högbo bruk!

Boka in den 7-8 oktober!

I år genomför vi den nationella leaderträffen tillsammans med Leader Gästrikebygden. Den 7-8 oktober samlas vi på Högbo bruk för att utbyta kunskap, inspiration, och erfarenheter men även goda samtal.


Den 6 oktober, i anslutning till träffen, kommer dessutom LUS (Lokal Utveckling Sverige) och ELARD (European LEADER Association for Rural Development) att ha möten.


Läs Leader Gästrikebygdens egen välkomshälsning:

Högbo brukshotell.

Högbo brukshotell.

Vi ser verkligen fram emot att välkomna er alla till viktiga dagar där vi tillsammans fokuserar på Leader och landsbygdsutveckling.

Träffen genomförs på Högbo bruk som står för mycket av landskapet Gästriklands godbitar. Det är en aktiv mötesplats som året runt välkomnar många livsnjutare, medarbetare, sportutövare och konferensbesökare. Oavsett besöksanledning levereras vacker miljö och härproducerad mat i världsklass.

Sotare, en lokal fiskdelikatess.

Sotare, en lokal fiskdelikatess. Foto: Jan Pontho, Eldrimner

Där Norrland och
Svealand möts

Gästrikland är ett kontrastrikt landskap där Norrland och Svealand möts, endast en timmes tågresa norr om Arlanda med Hälsingland, Uppland och Dalarna som grannar. Här bor vi i byar, brukssamhällen, tätorter och städer där vi driver småföretag och global tillverkningsindustri. Här finns också statliga myndigheter och en populär högskola. Det är nära till kust, sjöar, odlingslandskap, berg och djupa barrskogar. Här ryms kulturhistoria och ett rikt föreningsliv med många fritidsmöjligheter året om.

Grupp som paddlar kanot.

Kanotpaddling i Högbo. Foto: Sandvikens kommun.

Upplev Gästrikland

Några tips till dig som vill uppleva mer av Gästrikland är att unna dig ett utförsåk i Kungsberget, en karusellsnurr i Furuvik, en whiskyprovning hos Mackmyra, en guidning i Storbergets gruvor eller en kulturreservatsfika i Axmar bruk. Missa inte heller att blomsterfrossa på Wij trädgårdar, björnspana i skogsgömsle, äta kustfiskarnas nyrökta böckling, heja på Brynäs eller SAIK, beundra utsikten från Rönnåsberget, ta en båttur till Limön, fota Julbocken, testa fiskelyckan i Testeboån. Eller så bara njuter du av att i eget tempo upptäcka de många naturlederna för vandring, skridsko, paddling och cykling.


Hjärtligt välkomna hit till oss önskar vi från Leader Gästrikebygden!

Mer information

Anmälan till träffarna öppnar senare i vår men se till att boka in datum redan nu.

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU