Landsbygdsnätverket
En kvinnlig yrkesfiskare står på brygga med fiskebåt bakom sig.

Foto: Scandinav bildbyrå

Hållbara blå näringar

Arbetsgruppen Hållbara blå näringar verkar för lärande, samarbete och dialog mellan organisationer och myndigheter som är aktiva på ett nationellt plan inom fisket och vattenbruket.

Syftet med arbetsgruppen är att underlätta genomförandet av havs-, fiskeri- och vattenbruksprogrammet och strategin för svensk fiske- och vattenbruk 2021-2026 med tillhörande handlingsplan för utveckling av svenskt yrkesfiske respektive vattenbruk.

Hallå där!

I denna artikelserie presenterar vi de som arbetar med Hållbara blå näringar. Vad är på gång just nu och vad ser de fram emot?

Porträttbild på Lillemor Lindberg.

Hallå där, Lillemor Lindberg

Du är ledamot i Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp Hållbara blå näringar och sitter även i Övervakningskommittén för havs-, fiskeri- och vattenbruksprogrammet. Övervakningskommittén hade nyligen möte i Fiskebäckskil. Vad var det viktigaste från mötet?

Läs artikeln

Närbild på Jason Bailey.

Hallå där, Jason Bailey

Du är samordnare i Landsbygdsnätverkets arbete inom hållbara blå näringar. Du var med på Leaderträffen i Lycksele. Kan du berätta lite om kopplingen mellan Leader och de blå näringarna?

Läs artikeln

Porträttbild på Andreas Peterson.

Hallå där, Andreas Petterson

Du är Länsfiskekonsulent på Länsstyrelsen Gotland och ordförande i Landsbygdsnätverkets nybildade arbetsgrupp Hållbara blå näringar. Kan du berätta lite om vad gruppens arbete går ut på och vad som är på gång?

Läs artikeln

Vill du bidra i arbetet?

Har du kunskaper, idéer, funderingar eller frågor som rör våra aktuella områden?
Tveka inte utan hör av dig till oss!

Carl Dahlberg

Carl Dahlberg

Projektledare och samordnare
carl.dahlberg@jordbruksverket.se
Tel: 076 808 2260

Carl Dahlberg

Jason Bailey