Landsbygdsnätverket
Fiskodling, Sverige. Foto: Shutterstock.

2019

Under året medverkade vi till följande konferenser och träffar.

DECEMBER

Sjömat för framtiden – värden i yrkesfiske och innovation inom marin livsmedelssektor. Seminarium i Göteborg den 6 december. Läs mer.


NOVEMBER

Konferensen Östersjöfiske 2020 arrangerades på Marint centrum i Simrishamn 21-22 november. Läs mer.


OKTOBER

Under Eldrimners evenemang Saerimner möttes drygt 30 fiskförädlare, fiskare och tjänstemän den 16 oktober för att diskutera fiskeförädlingens framtid i samband med seminariet Fisket, förädlingen och framtiden. Läs mer.

Nationell skärgårdskonferens, Brändö, Luleå, den 16-18 oktober. Läs mer.


SEPTEMBER

I samband med Sveriges största sjöfartsmässa Donsö Shipping Meet 3-4 september 2019 arrangerades det den 2 september för första gången även en rekryteringsmässa och studiebesök för skolelever i årskurs 8-9 och gymnasiet. Läs mer.


AUGUSTI

Sötvattenskräftodling och kräftfiske samt vattenbruk generellt var huvudtema på den lokala och regionala konferensen, som ägde rum på Uppsala universitet – Campus Gotland i Visby, den 27 augusti. Läs mer.


APRIL

FARNET, det europeiska nätverket för fiske-leadergrupper, FLAGs, arrangerade en internationell konferens i Bantry, Irland 3-4 april. Läs mer.


MARS

Hållbart och lönsamt kustnära yrkesfiske i Södra Bottenhavet. En dagskonferens på Trollharens fisk, i gränslandet mellan Gästrikland och Hälsingland, den 12 mars. Läs mer.

Seminarium om förvaltning av säl 2019. Seminariet arrangerades i Luleå stadshus den 1 mars. Läs mer.


FEBRUARI

Nationell yrkesfiskekonferens, Karlstad, den 31 januari-1 februari. Läs mer.

Frisk med fisk utan risk. SeaWin och landsbygdsnätverkets tematiska grupp för fiske och vattenbruk har tillssammans anordnat en konferens på Kungliga Vetenskapsakademin om sjömatens betydelse för hälsa och miljö. Läs mer.


JANUARI

Maritima klustret i Västsverige arrangerade i slutet av januari en konferens om blå hållbar tillväxt tillsammans med Landsbygdsnätverket. Läs mer.

Landsbygdsnätverket bjöd in till en tematisk träff i Stockholm den 17 januari om fiske och vattenbruk och hur dessa näringar bidrar till landsbygds- och kustutveckling. Läs mer.

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU