En av de stora snackisarna inom sjömatsbranschen 2022 har varit sjöpungen. Denna pung har uppmärksammats i media av kändisar och kockar i hela landet. Detta lilla manteldjur som odlas på rep i våra salta vatten längs västkusten ger en stor smak till såväl maten i de offentliga restaurangerna som på stjärnkrogarna och uppskattas av både barn och vuxna.
Utanför den bohuslänska kusten odlas sjöpungen, Ciona intestinalis, av företaget Marine taste. Sjöpungen odlas på samma sätt som musslor, genom att sänka ner långa linor i det kalla salta vattnet.
Sjöpungen sätter inte bara fantastisk smak på mat utan utför också en miljönytta genom att filtrera vattnet i sin omgivning under tiden de är i havet.
Marine taste producerar bara rena produkter som består av 100 procent naturlig råvara, alltså inga tillsatser, och under 2022 fick de certifieringen Äkta vara.
Publicerades
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post