Landsbygdsnätverket
 • Leader Linné skapade ett paraplyprojekt med temat integration och kunde därigenom sjösätta en rad mindre projekt. Glädje över paraplyprojektens comeback
  Leader Linné Småland är en av många leadergrupper i Sverige som jublar när det nu åter ges grönt ljus för paraplyprojekt. De har tidigare drivit ett framgångsrikt integrationsprojekt i denna form och planerar nu att dra igång flera nya satsningar.
 • Camilla Lehorst, Liisa Saarenmaa och Hans-Olof Stålgren Det fossila är över – om den nya ekonomins möjligheter i podden Landet #42
  I ett bioekonomiskt samhälle används förnybara råvaror från jorden, skogen och havet i stället för fossila bränslen och material. På så sätt skapas tillväxt medan klimatpåverkan minskas. Så vad betyder begreppen cirkulär ekonomi och bioekonomi? Och hur kan de svenska landsbygderna bli vinnare i denna nästa ekonomiska våg? Lyssna på våra gäster när podden Landet pratar bioekonomi.
 • Logotyp Mattanken Nu är det klart vem som ska projektleda MATtanken
  Eva Sundberg byter myndighet och går från Livsmedelsverket till Jordbruksverket för att där leda arbetet med projektet MATtanken åt Landsbygdsnätverket. Eva har de senaste sex åren lett arbetet med att bygga upp och driva nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg.
 • Kollage Ny projektbank samlar spännande projekt
  Det råder full aktivitet runt om i Sverige. I den nya projektbanken går det läsa om alla projekt som är beviljade, vilken inriktning de har och var i landet de genomförs. Projekten är uppdelade i olika kategorier vilket gör det enkelt att sortera och hitta det som är av intresse.
 • Podden Landet om miljö och svenska lantbruk Mätta många miljömedvetet – om framtidens lantbruk i Landet #41
  En livsmedelsproduktion som inte försämrar miljön men samtidigt bidrar till att försörja Sveriges och världens befolkning med mat. Hur ser den ut? Lyssna när podden Landet tar sig an det svenska lantbruket och dess framtid som föregångare i den omställning som ligger runt hörnet.

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU