Landsbygdsnätverket

Vi är Landsbygdsnätverket!

 • Fiskförädling – skapar jobb och skonar havet
  Fiskförädling ger branschen bättre lönsamhet, skapar sysselsättning på landsbygden och bidrar till ett mer hållbart utnyttjande av hav och sjöar. Genom att sprida sin kunskap om mathantverk går resurscentrumet Eldrimner i spetsen för denna utveckling.
 • Ung Ullbaggestipendiet Elin och Amanda vann Ung-Ullbagge för sitt företag
  Elin Bengtsson och Amanda Eliasson på Munkagårdsgymnasiet i Halland knep årets Ung-Ullbagge för visat entreprenörskap i sitt projekt Nötdjurens UF. Det var åttonde gången som Naturbruksskolornas förening delade ut en Ung-Ullbagge som från och med nu och ett år framåt står i Munkagårdsgymnasiets prisskåp.
 • Foto: Hållbar Landsbygd Sjuhärad. Landet lär #23: REKO-ringens effekter: Relationsmat för producent och konsument
  REKO-ringar har blivit ett populärt komplement till den befintliga handeln på flera platser i landet. Men vad har ringarna betytt för producenter och konsumenter? Och har de någon effekt på landsbygden i sin helhet? I det här webbinariet presenterar Mia Magnusson, projektledare för Hållbar Landsbygd Sjuhärad, Sveriges första utvärdering av REKO-ringar.
 • integration mat livsmedel Många vill starta företag inom livsmedelsbranschen
  Många nysvenskar är intresserade att öppna egen livsmedelsbutik, ta över en restaurang, öppna kafé eller starta någon annan form av livsmedelsverksamhet. Men först måste man känna till vilka regler, lagar och förordningar som gäller.
 • Jennie Nilsson landsbygdsminister 25 minuter med landsbygdsminister Jennie Nilsson #81
  För ungefär ett år sedan kom landsbygdspropositionen, som baserades på landsbygdskommitténs förslag. Sen dess har det varit val och vi har en ny landsbygdsminister på plats, Jennie Nilsson. Hur jobbar hon vidare på propositionens förslag och vad svarar hon på lyssnarnas frågor? Det får vi veta i detta avsnitt av podden Landet.

Nominera till ullbaggen 2019

Det finns många fantastiska landsbygdssatsningar runt om i Sverige. Vilken är din favorit? Ta chansen att nominera till Ullbaggegalan 2019!

prenumerera på våra nyheter

Varje onsdag kommer våra nyheter ut. Du får den direkt genom att klicka på länken nedan.

Landet - PODDEN BORTOM STORSTAN #81

Sveriges nya landsbygdsminister Jennie Nilsson gästar senaste avsnittet av podden Landet. Hon svarar på lyssnarnas frågor och ger en inblick i hur det går med förslagen i landsbygdspropositionen.

Klicka på länken eller hitta avsnittet där poddar brukar finnas.

Landet läR

- webbinarier #23

REKO-ringar har blivit ett populärt komplement till den befintliga handeln på flera platser i landet. Men vad har ringarna betytt för producenter och konsumenter? Och har de någon effekt på landsbygden i sin helhet?

Missa inte Landet lär den 7 maj där Mia Magnusson, Hållbar Landsbygd Sjuhärad, presenterar Sveriges första utvärdering av REKO-ringar.

projektet mattanken

KALENDER

Inga fler aktiviteter den här månaden. Klicka dig vidare för att se kommande månaders aktiviteter.

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU