Landsbygdsnätverket

Vi är Landsbygdsnätverket!

 • Landet lär #25 Vad behöver företagen för att utvecklas? Om innovationer i landsbygder
  Lina Bjerke från Internationella handelshögskolan i Jönköping föreläser i Landet lär den 3 september. Foto: Ivan Rieka/Mostphotos och Anna Hållams. Det pratas ofta om städers och stora företags innovationer men småföretag i landsbygder har också en stor innovationskraft. Men mer behöver göras för att de ska få rätt förutsättningar för att utveckla innovationer. Det menar Lina Bjerke, doktor i nationalekonomi, som föreläser i Landet lär den 3 september.
 • Vill inspirera fler med lyckat integrationsprojekt
  Bilder från projektet "Stöd till etniska organisationer". Under två år har Landsbygdsnätverkets integrationsgrup drivit projektet "Stöd till etniska organisationer". När projektet avslutades i maj hade det bildats ett nätverk av föreningar och organisationer och många nyanlända hade fått upp ögonen för landsbygdens möjligheter. Nu vill gruppen sprida sin kunskap till fler.
 • Rocka min värld - om musik och landsbygder #90
  Samantha Ohlanders, Po Tidholm och Lars Lilliestam Ett av det kraftigaste uttrycket som finns i populärkulturen är musiken. En kulturgenre som kan ge allt från gåshud till rysningar. Tidigare i Landet har vi tittat på urbana normer och stereotyper inom film, tv och litteratur. Så hur ser det ut i musiken? Häng med i en analys av Po Tidholm, Samantha Ohlanders och Lars Lilliestam.
 • Packa lådan och lär känna grannen - om prepping och krisberedskap #89
  Eva Ladberg, Herman Geijer och Folke Schimanski Hur klarar vi oss vid en kris? Hur står sig landsbygderna kontra staden? Och varför är det så viktigt att lära känna sina grannar? Det, och fler konkreta tips, får ni i del två av vår miniserie om krisberedskap där popcorn lite otippat hamnar högt upp på listan till prepperlådan.Lyssna gärna på #88 När kommer krisen? som är den första delen av dessa två.

Landet - PODDEN BORTOM STORSTAN #90

Musiken är det kraftigaste uttrycket som finns i populärkulturen.

Missa inte när Po Tidholm och Samantha Ohlanders snackar kopplingen musik och landsbygder tillsammans med Lars lillestam.

Lyssna här eller där poddar brukar finnas.

Landet läR-webbinarier

#25 - 3 september

Det pratas ofta om innovationer i städer och i stora företag. Men småföretag i landsbygder har också en stor innovationskraft. Lina Bjerke, doktor i nationalekonomi, menar att mer behöver göras för att de ska få rätt förutsättningar.

prenumerera på våra nyheter

Varje onsdag kommer våra nyheter ut.

Inspiration

Landsbygden levererar fossilfritt

MATtanken

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU