Landsbygdsnätverket

Vi är Landsbygdsnätverket!

 • Podden Landet Bli poddreporter för Landet - podden bortom storstan
  Nu ligger annonsen ute för uppdraget att arbeta som reporter för Landsbygdsnätverkets podcast Landet. Jordbruksverkets upphandling är därmed igång. Jobbar du eller någon du känner med radio- och poddproduktion passa på att gå in och läs mer via länken nedan.
 • Alain Grenard och Patrik Olsson Som grädde på moset - lokalproducerad mat i offentliga kök
  På flera olika håll jobbar kommuner och landsting för att få in mer lokalproducerad mat i sina kök. Men stora volymer, kontinuitet och krav på statistikunderlag kan göra det svårt för små producenter att leverera till det offentliga. Podden Landet tar sig till Värmland där ett projekt resulterat i att skolelever i hela regionen numera äter lokalt producerad mat dagligen.
 • Karta över podden Landet. Lyssna på gäster från hela Sverige i podden Landet
  I podden Landet medverkar gäster från hela Sverige för att prata om sådant som rör landsbygden.
 • Henrik Rosenkvist, professor i Nordiska språk vid Göteborgs Universitet, gästar podden Landet. Varför säger vi som vi gör om stad och land? - Om språket #62
  Denna vecka i podden Landet handlar det om språket. Om varför vi säger "ut på landet" och "in till stan" och varför man sätter ordet "by" framför vissa saker som är kopplade till landet. Henrik Rosenkvist, professor i nordiska språk, hjälper till att reda ut.
 • Ida Lindhagen, poddjournalist. Podden Landet - över 60 avsnitt för lata sommardagar
  Du har väl inte missat att Podden Landet finns i över 60 avsnitt? Och vad passar bättre än att sätta igång en podd när du på väg till sommarstugan, latar dig i hängmattan eller gömmer dig i förtältet när regnet smattrar utanför?

Landet - PODDEN BORTOM STORSTAN #63

Efter värmerekord och torka är det mer aktuellt än någonsin att kommunerna bör köpa in lokalproducerad mat till de offentliga köken.

Podden Landet tar sig till Värmland där ett projekt resulterat i att skolelever i hela regionen numera äter lokalt producerad mat dagligen.

Landet läR

- webbinarier #11

I senaste avsnittet handlar det om framtida jordbruks- och landsbygdspolitik med anledning av EU-kommissionens förslag till reform av CAP.

Se tidigare avsnitt av Landet lär och anmäl dig till kommande webbinarier!

Tisdagar, 12:00-12:45.

projektet mattanken

KALENDER

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU