Landsbygdsnätverket

Vi är Landsbygdsnätverket!

 • Bushresan Gryts skärgård Helhetssyn och kunskap behövs i kampen mot förbuskning
  Att igenväxningen av betesmarker på Sveriges öar är allvarlig blev påtagligt när årets första bushresa nu gick till sjöss i Gryts skärgård i Östergötland. Bushresorna är ett koncept som tagits fram av Landsbygdsnätverket där idén är att visa att betande djur gör skillnad på många olika sätt.
 • Anna Ryttberg, Marcus Söderlind och Maria Gustafsson Med fokus på stad OCH land - om landsbygdssäkring #60
  Lyssna på Landet när vi reder ut vad begreppet landsbygdssäkring står för. Nytt för i år är att det nationella landsbygdspolitiska målet ska genomsyra alla politiska beslut, vilket är en grund för landsbygdssäkring. Men varifrån kommer underlagen och informationen till beslutsfattarna? Och hur mycket kan vi påverka själva?
 • Valbona Shala Valbona Shala: Låt kvinnorna veta vilka jobb som finns
  Utrikesfödda kvinnor måste få veta vilka jobb som finns att tillgå. Det slår företagaren Valbona Shala fast i sin rapport om utrikesfödda kvinnors etableringsmöjligheter på landsbygden.
 • Landet lär Landet lär om service: "Bättre att fler personer halvbrinner"
  I tisdagens lunchwebbinarie Landet lär berättade Lena Hübsch om framgångsfaktorer och utmaningar för kommersiell service i gles- och landsbygder.
 • Philip Afzali och Marcus Söderlind. "Vill visa på möjligheterna med integration på landsbygden"
  Den 5 juli bjuder Landsbygdsnätverkets integrationsgrupp in till två seminarier under Almedalsveckan på Gotland.- Det finns mer arbetstillfällen än vad man tror i de gröna näringarna och på landsbygden, säger Marcus Söderlind, som är en av deltagarna.

Landet - PODDEN BORTOM STORSTAN #60

Lyssna på Landet när vi reder ut vad begreppet landsbygdssäkring står för. Nytt för i år och ett måste i alla politiska beslut. Men varifrån kommer informationen till beslutsfattarna? Och hur mycket kan vi påverka själva?

Landet läR -

webbinarier

I senaste avsnittet handlar det om framtida jordbruks- och landsbygdspolitik med anledning av EU-kommissionens förslag till reform av CAP.

Se tidigare avsnitt av Landet lär och anmäl dig till kommande webbinarier!

Tisdagar, 12:00-12:45.

nyhetsbrev #29

Vårt senaste nyhetsbrev har tema Fiske och vattenbruk.

Det handlar bland annat om hållbar fiskodling med utsläppsbaserade tillstånd på Åland, om bidrag som kommuner kan söka för att främja fisket, och om ett leaderprojekt som sammanför motstridiga intressen i säl- och skarvfrågan.

KALENDER

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU