Landsbygdsnätverket
Kock lagar burgare av musslor.

I sommar erbjuds kockar från Skövde kommun att jobba på västkusten i några veckor. Helenaskolan i Skövde har haft besök av företaget kommunen samarbetar med, för provlagning av mussel-rätter.

Kommunens kockar erbjuds kustnära säsongsjobb

Under de sommarveckor då skolköken håller stängt erbjuds kockar i Skövde kommun att ”säsongsjobba” på Västkusten. Det blir ett tillfälle för kompetensutveckling och miljöombyte.

– För oss är detta en del i att vara en attraktiv arbetsgivare, säger Helena Gustafsson, måltidschef i Skövde kommun.

Genom en satsning på sjömat har måltidsverksamheten i Skövde fått god kontakt med en privat aktör som säljer produkter av blåmusslor. Företaget driver även restauranger och har under högsommaren svårt att hitta tillräckligt många kompetenta kockar. Under samma sommarveckor har Skövde kommun en överkapacitet av kockar, eftersom merparten av alla barn är sommarlovslediga och bara tre förskolor och två fritidshem håller öppet.

– Vi har hittat en modell där vi erbjuder oss att låna ut personal till företagets restauranger på västkusten. Företaget ordnar boende och de kockar som vill anta erbjudandet får tjänstledigt från kommunen, säger Helena Gustafsson.

Musslor tillagas utomhus.

En Skövdestation

Den kompetens och stabilitet som finns hos kommunens kockar är värdefull för västkustföretaget. För kockarna blir det både omväxlande och utvecklande att före eller efter sommarsemestern få jobba i en privat restaurang under högsäsong. I restaurangerna kommer det finnas en ”Skövdestation” där kockarna från Skövde kommun kommer lösa av varandra.

När Helena presenterade idén om utbytet var många i personalstyrkan positiva och flera kockar anmälde intresse direkt.

– Kanske kan den här modellen inspirera andra kommuner att hitta liknande lösningar, säger hon.

Studio MATtanken om Kompetensförsörjning

Hur kan offentliga måltider locka kompetenta medarbetare i närtid – och på sikt? Det är temat för Studio MATtanken fredagen den 28 april. Vi diskuterar olika erfarenheter och strategier för att locka ny och behålla personal.

Välkommen in i studion för att dela dina tankar och erfarenheter! Zoom-länk hittar du här.

Senast uppdaterad