Landsbygdsnätverket


 • Flicka äter + logotyp Nu lanserar vi Offentliga måltidens dag
  Vi har fantastiska offentliga måltider i vårt land! Det vill vi att fler ska få upp ögonen för och därför koordinerar MATtanken i år Offentliga måltidens dag den 15 oktober.
 • Bildcollage leverans av livsmedel Orust kommun matchar tillgång och efterfrågan av lokal mat
  I Orust kommun kan leverantörer kontinuerligt skicka in en anmälan digitalt om att man är intresserad av att delta i direktupphandling av livsmedel. I anmälan specificerar man vilka produkter man har och vilka volymer som är möjliga.
 • Bonde möter elever genom videosamtal
  Många barn har aldrig besökt en bondgård. I projektet Farmer Time används videosamtal för att ge elever bättre kunskap om matens ursprung och en närmare kontakt med svenskt lantbruk.
 • Megamatråd – hela skolan är med via livestreaming
  På Fäladsskolan i Lund har man använt ny teknik för att nå alla elever i frågor om skolmaten. Genom att livestreama ett panelsamtal nådde man ut till alla klasser samtidigt.
 • Mjölkförpackningar utan etikett Egna märkesvaror – en komplicerande faktor på den offentliga livsmedelsmarknaden
  Egna märkesvaror (EMV) är produkter som tillverkas av underleverantörer men säljs under handlarens eget varumärke. Även grossister i den offentliga måltidsbranschen erbjuder egna märkesvaror. Hur detta påverkar den offentliga livsmedelsmarknaden lyfts i en rapport från Konkurrensverket.
På www.mattanken.se finns nu en artikel om hur egna märkesvaror (EMV) påverkar den offentliga livsmedelsmarknaden. Ett krångligt men viktigt ämne. Vad är era erfarenheter? #offentligamåltider #upphandling #emvHär får ni en liten tjuvtitt på vad vi arbetar med just nu! Offentliga måltidens dag kommer bli årets happening där vi hoppas att så många kommuner och regioner som möjligt vill vara med! Webbplatsen lanseras i mars - håll utkik! #måltid20 #offentligamåltiderVi vill önska er alla en riktigt god jul! Nästa år fortsätter vi att inspirera till goda och hållbara offentliga måltider! #offentligamåltiderVäldigt spännande samtal pågår kring hur det ser ut inom offentliga måltider i Finland och Sverige! Vi har påbörjat en kartläggning som vi gemensamt kommer att fortsätta arbeta med under nästa år! #offentligamåltider

Varje dag serveras cirka tre miljoner måltider i vård, skola och omsorg.

Målet med MATtanken är att denna mat ska vara riktigt bra, både när det gäller kvalitet och hållbarhet!

inspiration

Ett av projektets mål är att bidra till framtagande och spridning av fakta och kunskap. Det gör vi bland annat genom att sammanställa exempel på framgångsrika sätt att arbeta.

nätverkande

Många initiativ och projekt runt om i Sverige arbetar utan större kontakt eller samverkan med andra. Vi vill samla kraften av olika initiativ och skapa en överblick över utvecklingen.

KALENDER

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster