Landsbygdsnätverket
Banner med logotyp för Offentliga måltidens dag. I bakgrunden syns illustrationer av morötter.

Offentliga måltidens dag

Vi har fantastiska offentliga måltider i vårt land. Det vill vi att fler ska få upp ögonen för. Därför koordinerade MATtanken för fjärde året i rad Offentliga måltidens dag, den 19 oktober 2023. Offentliga måltidens dag är en dag då offentliga måltidsverksamheter i hela landet visar upp sin verksamhet på olika sätt. Nästa år infaller Offentliga måltidens dag torsdagen den 17 oktober.

Måltidens dag har instiftats av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober. MATtanken förstärker dagen i samverkan med Måltidsakademien Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. #måltid23 är vår hashtagg i sociala medier för årets firande. Nästa år är hashtaggen #måltid24

Detta hände runtom i landet den 19 oktober 2023

Nedan finns alla anmälda aktiviteter från kommuner och regioner, sorterade efter län och kommun. Andra aktörers firande finns under Övrigt.

Ta del av MATtankens summering av firandet: Fler och fler ser värdet av att synliggöra de offentliga måltiderna på en och samma dag.

Övrigt

Här kan du läsa mer om andra aktörer som firar.


Kontakt

Hör av dig om du har frågor, tips eller idéer inför genomförandet av Offentliga måltidens dag: mattanken@jordbruksverket.se