Landsbygdsnätverket

December 2022: God jul och gott nytt år!

Vi lämnar snart ett omtumlande år bakom oss. Frågor som krisberedskap, kostnadsökningar på livsmedel och skenande elpriser hamnade högst upp på agendan i de offentliga måltidsorganisationerna, så även hos oss i MATtanken.

Tack alla ni som under året funnits med på våra studiosamtal och andra digitala möten, då vi diskuterat och lärt oss mer om aktuella ämnen. Det är otroligt roligt att så många från landets alla hörn hakar på våra aktiviteter. Det stora engagemang som finns ute i de offentliga köken varje dag berör en måltidnörd som mig. På offentliga måltidens dag i oktober kom det faktiskt en och annan tår när jag såg allt bra som hände.

I mellandagarna ska vi i MATtanken-teamet sätta oss ner och prioritera bland allt som vi vill göra 2023. Två saker vet vi redan att vi kommer arbeta mycket med; Silo, som handlar om insamling och publicering av inköpsstatistik, och vårt uppdrag inom Ett nytt recept för skolmåltider. Och såklart även koordinering av Offentliga måltidens dag den 19 oktober.

Med en omskriven version av den klassiska juldikten Tomten vill vi på MATtanken önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! En särskild tanke och hälsning till alla som lagar och serverar mat inom omsorgen och på våra sjukhus under helgdagarna.

På återseende och återhörande 2023!

MATtanken-teamet i tomteluvor

Senast uppdaterad