Landsbygdsnätverket

Närodlade Smaker

Projektet går samman i partnerskap med våra lokala aktörer som redan jobbar med mat och måltider. Producenter och restauranger får en arena att utveckla maten som kultur och stärka identiteten samt utveckla koncept att komma samman för att bättre förstå varandra och hur behoven av råvaror kan fyllas.

Vi tar avstamp i Grön Marknad (år 2006) som än idag är en högst populär och välbesökt marknad som pågår en dag under några timmar i mitten av september. Cirka 1500 besökare erbjuds rättvisemärkta och eller ekologiska, lokalproducerade produkter.

Föreläsningsserien: Föredragen ska ge inspiration/kunskap att skapa en perenn odlingsanläggning - den ska bli och vara ett attraktivt besöksmål för turism/besöksnäringen. Där aktiviteter kan utvecklas såväl för besökare som har intresse för det ätbara, som odlare som vill kombinera sin produktion med aktiviteter kopplade till besöksnäring. Odlingsanläggningen kommer att anläggas centralt i Gunnarsbyn och vi kan anta att även skola och lokalsamhälle kommer att ha stor nytta av odlingsanläggningen. Vi ser att vårt område som destination kan utvecklas med Närodlade Smaker.

Projektägare: Råneälvdalsrådet i Gunnarsbyns församling ekonomisk förening
Projektslut: 2025-11-30
Budget: 396 tkr
Kontakt: Cecilia Andersson, 070-5101036

Kategori

Generell företagsutveckling och besöksnäring, Nya livsmedel

Plats