Landsbygdsnätverket

Vi är Landsbygdsnätverket!

 • Hallå där... Annica Åkerblom, näringslivschef på Sala kommun där Grönt Kompetenscentrum i Västmanland finns!

  Annica Åkerblom, näringslivschef i Sala kommun där Grönt kompetenscentrum finns. Foto: Maria Andersson Landets gröna kluster/regionala kompetenscentra är mycket betydelsefulla för landsbygdens utveckling och i utvecklingen av de gröna näringarna. Detta vill Landsbygdsnätverket synliggöra i ett antal artiklar under våren 2020. I den här möter vi Grönt Kompetenscentrum i Sala, Västmanland.
 • #104 Bondens unika roll - om ekosystemtjänster
  Håkan Wahlstedt , Lantbrukare, Ordförande i Odling i balans, Ola Jennersten, docent i zooekologi, WWF och Pernilla Tidåker, universitetslektor, SLU Biologisk mångfald, pollinerande insekter, kolinlagring, kulturlandskap och turism. Hur hänger de ihop? Alla ryms tillsammans med mycket annat i den unika roll bönder har i det som kallas ekosystemtjänster. Men hur ser förutsättningarna ut och vad behöver göras mer?
 • Hallå där... Johan Hedström, på Agro Örebro, Närke!
  Johan Hedström Projektansvarig Agro Örebro i Närke. Foto Hannes Nordgren Landets gröna kluster/regionala kompetenscentra är mycket betydelsefulla för landsbygdens utveckling och i utvecklingen av de gröna näringarna. Detta vill Landsbygdsnätverket synliggöra i ett antal artiklar under våren 2020. I den här möter vi Agro Örebro i Närke.

 • Hallå där... Mats Pettersson på Gotland Grönt Centrum
  Mats Pettersson, VD på Hushållningssällskapet Gotland/ Gotland Grönt Centrum AB (svb) Foto: Marie Bodin Landets gröna kluster/regionala kompetenscentra är mycket betydelsefulla för landsbygdens utveckling och i utvecklingen av de gröna näringarna. Detta vill Landsbygdsnätverket synliggöra i ett antal artiklar under våren 2020. I den här möter vi Gotland Grönt Centrum.

lANDET - PODDEN BORTOM STORSTAN #104

Nytt avsnitt ute nu!

#104 🎤
Biologisk mångfald, pollinerande insekter, kolinlagring, kulturlandskap och turism. Hur hänger de ihop?

Många av de så kallade ekosystemtjänsterna är beroende av att det finns bönder. Men hur ser förutsättningarna ut och vad behöver göras mer?

Det ska vi försöka ta reda på i detta avsnitt.

Lyssna här eller där poddar brukar finnas 🔊

prenumerera på våra nyheter

Varje onsdag kommer våra nyheter ut.

På gång i nätverket

Vad är landsbygds-nätverket?

Se filmen om oss!

Landet läR -webbinarier #33 17 mars🍎

Arbetet och förhandlingarna inför nästa programperiod pågår för fullt. Men vilka frågor är det egentligen som det förhandlas om? Och vilka delar är viktigast för Sverige?

I webbinariet den 17 mars presenterade Andreas Mattisson hur Jordbruksverket jobbar inför förändringarna.

Inspiration

Sjömatens väg

Landsbygden levererar fossilfritt

MATtanken

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU