Landsbygdsnätverket
 • Välkommen till våra seminarier och vår monter på Landsbygdsriksdagen


  På Landsbygdsriksdagen, den 20-22 maj i Jönköping, bjuder Landsbygdsnätverket tillsammans med Tillväxtverket och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, in till en gemensam monter. Vi erbjuder också flera seminarier.
 • Ökat intresse för svensk ost på pizzan


  En kvinna fotograferar av ett faktablad om vilka effekter svensk ost på pizzan kan ge Anna Hedberg, du samordnar arbetsgruppen Svenska råvaror i privata restauranger. I år valde gruppen att vara med på Ostfestivalen i Stockholm med budskapet ”Svensk ost på pizzan”. Varför blev det detta tema?
 • Framtidsfika med ministern och frågestund med generaldirektörer – på Landsbygdsriksdagen


  Tre porträttfoton: Christina Nordin, Gunilla Nordlöf och Anna-Caren Sätherberg. Är du på Landsbygdsriksdagen den 20-22 maj? Passa på att träffa oss i vår monter!
  » Lördag den 21 maj, kl. 14.00 har vi ett samtal om framtidens landsbygder mellan Sveriges landsbygdsminister och unga landsbygdsbor.
  » Söndag den 22 maj, kl. 09.00 bjuder vi in till en frågestund med generaldirektörerna för Jordbruksverket och Tillväxtverket.

 • Wrångebäcksost får skyddad ursprungsbeteckning


  Wrångebäcksost Sverige har fått ytterligare en produkt med skyddad ursprungsbeteckning (SUB) - Wrångebäcksost. Att osten nu har fått en skyddad EU-beteckning är resultatet av ett långsiktigt arbete. Osttillverkningen vid Vätterns västra strand har traditioner som går tillbaka till 1800-talet och har på senare tid fått ett uppsving.

prenumerera på våra nyheter

Varje onsdag kommer vårt nyhetsbrev ut.

Projekt om offentliga måltider

Logotyp för MATtanken.

Landsbygdsnätverket driver projektet MATtanken. Läs mer om det på projektets egen webbplats.

lANDET - PODDEN BORTOM STORSTAN #143

Nytt avsnitt ute!

Sveriges beredskap är mer aktuell än någonsin. Så hur god är egentligen beredskapen i våra landsbygder? Landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg svarar på era frågor.

Missa inte detta!

Landet läR - webbinarier

#62

I nästa webbinarie ska ni få träffa Christina Nordin som är Jordbruksverkets generaldirektör.

Missa inte nästa
Landet lär den 7 juni!