Landsbygdsnätverket
Kristina Yngwe, ordförande i riksdagens miljö och jordbruksutskott, Tareq Taylor, krögare och Emma Tegelid, student vid Sveriges lantbruksuniversitet

Svenska råvaror i restaurangmaten - hur kan det bli enklare?

Intresset för svenska råvaror i restaurangmaten ökar. Många vill veta var maten kommer från och många vill äta svenskt. Hur kan det då bli enklare att hitta svenska råvaror på restaurangerna? Vad kan vi göra som konsumenter, vad gör restaurangerna och vad gör politiken och myndigheterna?

Till hjälp att svara på dessa och andra frågor om mat på restauranger finns bland annat Tareq Taylor, krögare, Jan Bertoft, ordförande i Sveriges konsumenter, producenterna Jacob Ektander och Marih Jonsson, Kristina Yngwe, ordförande i riksdagens miljö och jordbruksutskott och Christina Nordin från Jordbruksverket.

Onsdagen den 6 oktober
Klockan 13.00 - 15.00

Emma Tegelid, student vid SLU, har på uppdrag av Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp Hållbara gröna näringar, intervjuat restauranger och projekt som ägnar sig åt att främja svenskt på menyerna. Resultatet visar på ett ökat intresse, men även att det finns en stor potential för att öka andelen svenska råvaror på restauranger. Rapporten kommer att presenteras på webbinariet.

Även om det finns ett starkt driv bland de redan intresserade, blev jag förvånad över hur svårt det var att få fram restauranger som jobbar med svenska råvaror.

En positiv överraskning var att det engagemang som finns är så utspritt i landet, det är absolut inte centrerat till storstäderna, utan engagemanget finns på vitt skilda platser!

Anmäl dig till webbinariet på den här sidan (öppnas i ny flik) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sista anmälningsdag: 3 oktober

Du får ett bekräftelsemejl till din e-postadress efter att du har anmält dig.
Länken till webbinariet skickas ut dagarna innan.

Publicerades