Bild från Måltidsbloggen / Livsmedelsverket.
Livsmedelsverket har fått projektmedel från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, för att under 2023–2024 mer fördjupat ge stöd så att organisationer kan ta nästa steg i beredskapsarbetet för de offentliga måltiderna.
– Vi ska stärka kommunernas förmåga att upprätta den offentliga måltidsverksamheten vid kris och höjd beredskap, berättar Emelie Eriksson, projektledare Livsmedelsverket.
I detta arbete finns Jordbruksverket genom MATtanken med i delar som handlar om erfarenhetsutbyte, nätverkande och kommunikation.
Här kan du anmäla dig till Beredskapsnätverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Genom att gå med i nätverket får du inbjudningar till nätverksträffarna (ca 2-3 träffar per termin) samt löpande information om vad som är på gång i arbetet kring beredskap och offentliga måltider.
Träff 1 juni , kl. 13.30-15.00. Tema: Informationssäkerhet, livsmedel och krisberedskap.
Träff 6 sept, kl. 13.30-15.00. Tema: Öva. Hur har andra gjort? Inbjudan sänds ut till medlemmar i nätverket i augusti.
Livsmedelsverket och MATtanken genomförde ett upptaktsmöte i mitten av april där deltagarna fick höra mer om det fortsatta arbetet i den nya satsningen på beredskap för offentliga måltider – nästa steg i arbetet, och kunde bidra med sina synpunkter.
MATtankens arbete med kunskapsspridning och ett beredskapsnätverk är en del av Livsmedelsverkets projekt 2023-2024: Stärka kommunernas förmåga att upprätthålla den offentliga måltidsverksamheten vid kris och höjd beredskap. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer om beredskap på Livsmedelsverkets webb:
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post