Landsbygdsnätverket
Sädesfält

Kött i offentliga kök - hur ska man tänka?

I detta webbinarium fördjupar vi oss i den komplexa frågan om kött. Vilket slags kött ska man servera i de offentliga köken? Och hur mycket?

Fyra bilder - på fyra föredragshållare

Kött i offentliga kök - hur ska man tänka?

Medverkar i webbinariet från den 9 juni 2020 gör experter från Livsmedelsverket, Jordbruksverket och Upphandlingsmyndigheten. De tar bland annat upp:

  • Köttkonsumtionens miljö- och klimatpåverkan
  • Aktuell statistik över köttkonsumtionen i Sverige
  • Upphandlingsmyndighetens nyligen uppdaterade hållbarhetskriterier för kött
  • Hälsoaspekten av köttkonsumtion ur barn- och äldreperspektiv
  • Livsmedelsverkets råd kring kött, för hälsan och miljön

Medverkande

Åsa Lannhard Öberg och Johan Wallander från Jordbruksverket, Ulrika Backlund från Livsmedelsverket, och Helena Robling från Upphandlingsmyndigheten.

Från MATtanken medverkade Pernilla Fischerström och Eva Sundberg.

Längd: 1 h 11 min (varav presentationerna är 49 min)