Landsbygdsnätverket
Logotyp för Podden Landet.

#100 Tre tänker till - om landsbygdernas framtid ur olika perspektiv

Podden Landet firar det hundrade avsnittet genom att bjuda in tre kända personer i ett lite längre samtal än vanligt. Tre gäster med helt olika perspektiv bjuder på sina tankar kring landsbygderna nu och i framtiden - en internationellt belönad varumärkeskonsult, en känd professor i historia och en berömd tänkare och folkbildare.

Medverkande:
Lars Trägårdh, professor i historia vid Ersta Sköndal Högskola
Frida Roberts, VD på designbyrån Söderhavet
Bodil Jönsson, tänkare och folkbildare
Reporter: Peter Gropman

Den urbana normen är destruktiv. Inte bara i termer av tillit utan i termer av hela vår framtid på planeten. Vi skulle må bra av att öppna upp för en diskussion där vi knyter upp mot den typen av gröna vågen-idéer som fanns i Sverige på 70-talet. Och fundera på om man kan modernisera detta och finna en intressant dialog mellan det urbana och det rurala.
- Lars Trägårdh

Det är viktigt att man inte ställer saker mot varandra. Urbanisering eller landsbygdsutveckling, det är ju både och. Hur kan man hitta korsbefruktningar mellan olika landsbygder och storstäder? Kommunikation och öppenhet och samskapande är nyckelord framåt.
- Frida Roberts

Jag tror aldrig på att något ska vara rättvist i bemärkelsen lika för alla. Från början är det olika och det gör att landsbygder för sig och städer för sig behöver olika saker. Jag har stor respekt för att man kan känna sig orättvist behandlad men grejen är ändå att det ska bli bra om man väljer att leva på landet och det ska bli bra om man väljer att leva i stan.
- Bodil Jönsson

Publicerades