Landsbygdsnätverket
Bildkollage på Kristina Lindelöf, styrelseledamot i Astrid Lindgrens Hembygd, Helena Styrbjörn, projektledare Odlingsakademien och Elin Hjalmarsson, deltagare Odlingsakademien

Helena Styrbjörn, Kristina Lindelöf och Elin Hjalmarsson gästar podden Landet om ett lyckat leaderprojekt och dess positiva effekter.

#134 Odlingsakademien – ett leaderprojekt som växer

Hur gör man för att lyckas med ett Leaderprojekt? I detta avsnitt av podden Landet gör vi ett nedslag i Odlingsakademien, ett leaderprojekt som drevs av föreningen Astrid Lindgrens Hembygd. Under de två projektåren nådde man ut med kunskap om hållbar odling till 500 kursdeltagare och projektet ledde till flera nystartade företag.

Så vad är framgångsfaktorerna? Och vilka positiva effekter kan ett lyckat leaderprojekt ge?

Medverkande
Kristina Lindelöf, styrelseledamot i Astrid Lindgrens Hembygd
Helena Styrbjörn, projektledare Odlingsakademien
Elin Hjalmarsson, deltagare Odlingsakademien
Samtalet leds av Håkan Montelius

Det fanns ett uppdämt behov. Det har på många håll funnits ett stort intresse för odling och självförsörjning, så vi kom in i helt rätt tid.
- Kristina Lindelöf

Förhoppningsvis kan det här bli ett nytt projekt, men annars vet vi att det här spinner vidare i lokala nätverk och aktiviteter i hela området.
- Helena Styrbjörn

Det betydde mycket att jag fick det här nätverket där man kunde dela med sig av kunskap. Jag startade sen ett odlingsföretag och då behöver man kontakter för att få hjälp med olika bitar.
- Elin Hjalmarsson

Publicerades