Landsbygdsnätverket
Moa Backe Åstot och Patrik Lundberg, båda författare. Patrik har svart polo och beige rock medan Moa bär traditionell folkdräkt

#136 Författarpriset 2021 - om att spegla nutidens landsbygder

Hör vinnarna av 2021 års Författarpris. Varje år delar Studieförbundet Vuxenskolan ut sitt Författarpris till en person som i sitt författarskap skildrar nutidens landsbygd. I år går det till två personer: Moa Backe Åstot med sin bok ”Himlabrand” som utspelar sig i svenska Sapmi och Patrik Lundberg med ”Fjärilsvägen” som utspelar sig i Sölvesborg.

Lyssna på de båda författarna när de pratar om sina berättelser och om den urbana normen. Men också om vad platsen har för betydelse i deras författarskap.

Medverkande
Moa Backe Åstot, författare
Patrik Lundberg, författare
Samtalet leds av Håkan Montelius.

I tv, radio och tidningar är det oftast en viss typ av människor som får det mesta utrymmet; innerstadsmänniskor i stora, urbana städer. Men jag tänker att Sverige är så mycket mer och att de berättelserna också förtjänar att finnas.
- Patrik Lundberg

Många har kommenterat min bok och tycker det är unikt att huvudpersonen Ante inte vill flytta därifrån. Men varför måste det vara så annorlunda att en ung människa faktiskt vill stanna? Man måste ju få vilja stanna på sin plats.
- Moa Backe Åstot

Publicerades