Landsbygdsnätverket
Terese Bengard, verksamhetschef ”Hela Sverige ska leva”, Susanna Lundell, tf chefredaktör Land Lantbruk och Land Skogsbruk och Maria Gustafsson, verksamhetsledare Landsbygdsnätverket

#137 Landsbygdspoddar - en fråga om demokrati

Varför är poddar som handlar om lands- och glesbygdsfrågor viktiga i dagens medielandskap? Hur kan de påverka det offentliga samtalet? Och kan de rent av spela roll för demokratin? Utbudet av poddar har exploderat de senaste åren och det finns idag flera poddar som framförallt lyfter frågor ur ett lands- och glesbygdsperspektiv: Norrlandspodden, Glesbygdspodden, Byrådet är några exempel.

I detta avsnitt av podden Landet diskuterar vi just poddar som ett sätt att bevaka, belysa och diskutera ämnen, människor och platser som traditionella medier många gånger missar.

Medverkande:
Terese Bengard, verksamhetschef ”Hela Sverige ska leva”
Susanna Lundell, tf chefredaktör Land Lantbruk och Land Skogsbruk
Maria Gustafsson, verksamhetsledare Landsbygdsnätverket
Samtalet leds av Håkan Montelius

Det finns ingen annan som nördar ner sig i de här frågorna, men det finns ett stort intresse. Där kan vi förmedla en bild och kunskap som andra inte gör.
- Susanna Lundell

Om delar av landet inte får synas, inte höras, inte finnas skapar det ett samhälle som i grund och botten är ganska farligt. När människor känner att man inte får vara med kan det ta sig uttryck som vi inte vill ha.
- Terese Bengard

Några av mina favoritavsnitt i podden Landet handlar om när vi breddar den gängse bilden av våra landsbygder. Vi som lever i landsbygdsmiljöer ser ju detta runt omkring oss, men det speglas inte i generella media.
- Maria Gustafsson

Publicerades