Landsbygdsnätverket
Ellen Lundkvist, Ordf. arbetsgruppen för ungas inkludering, Landsbygdsnätverket, Nathalie Eriksson Elimä, Youth 2030 Movement och Olivia Steen, Ungdomskonsulent Bodens kommun.

#144 Vi är både framtid och nutid – unga om landsbygdspolitiska partiledardebatten

Hur mycket pratar man egentligen om ungdomar i landsbygderna? Och hur mycket pratar man med de unga? Är det till och med så att unga glöms bort i den allmänna debatten? Vi har samlat några av de yngre deltagarna på Landsbygdsriksdagen för att höra deras tankar om landsbygdernas framtid.

Podden Landet gästar Landsbygdsriksdagen i Jönköping där hundratals politiker, tjänstemän, lobbyister, journalister och landsbygdsaktivister samlats för att prata landsbygdsfrågor.

Medverkande:
Ellen Lundkvist, ordförande arbetsgruppen för ungas inkludering, Landsbygdsnätverket
Nathalie Eriksson Elimä, Youth 2030 Movement
Olivia Steen, Ungdomskonsulent Bodens kommun

Det är viktigt att man har med ett ungdomsperspektiv när man utformar landsbygdspolitiken. Har vi inte det finns det en ganska stor risk att landsbygderna inte blir attraktiva för unga att bo på.
- Ellen Lundkvist

Vi ser ju att unga i landsbygder känner sig mindre delaktiga i samhället än unga i städer. Om vi inkluderar unga i frågorna och prioriterar dem i frågorna kommer vi se en mer hållbar landsbygd.
- Nathalie Eriksson Elimä

Unga är inte bara framtiden, unga är nutiden. Och ingen vet bättre vad unga önskar, behöver och begär än unga själva.
- Olivia Steen

Publicerades