Landsbygdsnätverket
Tre bilder. En man som cyklar i fjällen. En kvinna som tittar in i kameran. En man som skördar grönsaker.

Lokal Utveckling Sverige, LUS, släpper en ny film för att sprida information om Leader. Se filmen längst ner i artikeln.

Ny film ska lyfta leadermetoden

Nu lanserar Lokal Utveckling Sverige (LUS) en ny film för att sprida kunskap och inspiration om Leader.

Christer Yrjas

Christer Yrjas.

Christer Yrjas, verksamhetsledare för LUS, berättar att man vill visa vad Leader är på ett överskådligt och lättillgängligt sätt.

– Vi vill dels sprida kunskap om vad Leader är och vad ett leaderprojekt kan vara, men också få intresserade landsbygdsbor att söka kontakt med våra leaderområden runt om i Sverige, säger han.

Hur är det tänkt att filmen ska användas?
– Vi tänker att den ska spridas i dels våra sociala kanaler men den kan också användas vid föredrag om leader, till exempel. Vi har en huvudversion av filmen, sen en kortare version och ett gäng kortkortfilmer.

En arbetsgrupp inom LUS har har spånat idéer, skrivit manus och haft kontakt med filmbolaget som har producerat filmen. Landsbygdsnätverket har bidragit med finansiering.

Christer Yrjas hoppas att filmen kan bidra till ökad kunskap om leader och en nyfikenhet att lära sig mer.

– Vi är också många som jobbar med leader runt om i landet så jag hoppas också att filmen ger en ökad stolthet kring det viktiga arbete som leadermedarbetarna gör. Att vi tillsammans dagligen bidrar till att utveckla våra landsbygder, det är något att vara stolt över.

Mer information

Läs mer om Leader på Leadersveriges webb:

Leadersverige.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerades