Landsbygdsnätverket

Prenumerera på våra nyheter

Varje onsdag skickar vi ut en sammanställning av veckans nyheter.


Ange namn och e-postadress och välj sedan om du vill påbörja en ny prenumeration eller om du vill avregistrera dig.
Namn
E-postadress
Välj prenumeration
EIP-Agri nyhetsbrev
Landsbygdsnätverkets nyheter

Nyheter

 • Annica Åkerblom, näringslivschef i Sala kommun där Grönt kompetenscentrum finns. Foto: Maria Andersson Hallå där... Annica Åkerblom, näringslivschef på Sala kommun där Grönt Kompetenscentrum i Västmanland finns!

  Landets gröna kluster/regionala kompetenscentra är mycket betydelsefulla för landsbygdens utveckling och i utvecklingen av de gröna näringarna. Detta vill Landsbygdsnätverket synliggöra i ett antal artiklar under våren 2020. I den här möter vi Grönt Kompetenscentrum i Sala, Västmanland.
 • Håkan Wahlstedt , Lantbrukare, Ordförande i Odling i balans, Ola Jennersten, docent i zooekologi, WWF och Pernilla Tidåker, universitetslektor, SLU #104 Bondens unika roll - om ekosystemtjänster
  Biologisk mångfald, pollinerande insekter, kolinlagring, kulturlandskap och turism. Hur hänger de ihop? Alla ryms tillsammans med mycket annat i den unika roll bönder har i det som kallas ekosystemtjänster. Men hur ser förutsättningarna ut och vad behöver göras mer?
 • Johan Hedström Projektansvarig Agro Örebro i Närke. Foto Hannes Nordgren Hallå där... Johan Hedström, på Agro Örebro, Närke!
  Landets gröna kluster/regionala kompetenscentra är mycket betydelsefulla för landsbygdens utveckling och i utvecklingen av de gröna näringarna. Detta vill Landsbygdsnätverket synliggöra i ett antal artiklar under våren 2020. I den här möter vi Agro Örebro i Närke.

 • Mats Pettersson, VD på Hushållningssällskapet Gotland/ Gotland Grönt Centrum AB (svb) Foto: Marie Bodin Hallå där... Mats Pettersson på Gotland Grönt Centrum
  Landets gröna kluster/regionala kompetenscentra är mycket betydelsefulla för landsbygdens utveckling och i utvecklingen av de gröna näringarna. Detta vill Landsbygdsnätverket synliggöra i ett antal artiklar under våren 2020. I den här möter vi Gotland Grönt Centrum.
 • Helene Oscarsson Vd Vreta Kluster. Foto Niclas Albinsson Hallå där… Helene Oscarsson på Vreta Kluster, Östergötland! 
  Landets gröna kluster/regionala kompetenscentra är mycket betydelsefulla för landsbygdens utveckling och i utvecklingen av de gröna näringarna. Detta vill Landsbygdsnätverket synliggöra i ett antal artiklar under våren 2020. I den här möter vi Vreta Kluster i Östergötland
 • På bilden från vänster syns Christel Cederberg, biträdande professor Chalmers, inom område markanvändning för jordbruk och bioenergi. Jan Bengtsson, professor i ekologi vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala. Fredrik Fredriksson, Rådgivare, Länsstyrelsen Västra Götaland #103 Klimatsmarta steg framåt - om lantbrukets påverkan
  Landsbygderna och lantbrukarna har en viktig roll i frågan om klimatet. Både som en lösning och som en del av problemet. Så hur når vi fram till ett bättre klimat och hur kan det svenska landsbygdsprogrammet hjälpa?
 • Andreas Mattisson, åker, traktor, logga för Landet lär Landet lär #33 Hur går arbetet inför nästa period? Om CAP och havs- och fiskeriprogrammet
  Arbetet och förhandlingarna inför nästa programperiod pågår för fullt. Men vilka frågor är det egentligen som det förhandlas om? Och vilka delar är viktigast för Sverige? I det här webbinariet presenterar Andreas Mattisson hur Jordbruksverket jobbar inför förändringarna.

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU