Landsbygdsnätverket

Prenumerera på våra nyheter

Varje onsdag skickar vi ut en sammanställning av veckans nyheter.

Vi har just nu en del tekniska problem med formuläret nedan. Vill du börja prenumerera på ett nyhetsbrev? Eller vill du avsluta din prenumeration? Skicka ett mejl till sara.uddemar@jordbruksverket.se


Ange namn och e-postadress och välj sedan om du vill påbörja en ny prenumeration eller om du vill avregistrera dig.
Namn
E-postadress
Välj prenumeration
EIP-Agri nyhetsbrev
Landsbygdsnätverkets nyheter

Nyheter

 • Marianne Ekberg från Naturvårdsverket står i en grönrutig skjorta i solskenet

  Nyfiken på...Marianne Ekberg 


  Du arbetar på Naturvårdsverket och är ledamot i Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp Gröna näringar – Miljö och klimat. Hur jobbar du med ekosystemtjänster?
 • Anteckningsblock med ord: 21 oktober. Planera! Boka in!

  Dags att planera för Offentliga måltidens dag 2021


  – Torsdagen den 21 oktober 2021 är det Offentliga måltidens dag. Vi uppmanar Sveriges offentliga måltidsorganisationer att boka in dagen i almanackan redan nu. Oavsett om ens kommun/region var med redan förra året, eller om det blir premiär för i år så är alla välkomna att vara med och fira! säger MATtankens projektledare Eva Sundberg.
 • Skärgårdsmiljö med en bebyggd kobbe i förgrunden.

  Webbinarium: System för överförbara fiskemöjligheter i Östersjön


  Välkommen till ett webbinarium den 29 april kl. 09.00-12.10 om system för överförbara fiskemöjligheter i Östersjön. Fokus för webbinariet är demersalt fiske, det vill säga fiske av bottenlevande fiskarter.
 • Sofie Allert, vd, Swedish Algae Factory, .Fredrik Åkerman, vd och medgrundare, Volta Greentech. Lillemor Lindberg, Innovationsledare Maritima näringar, Innovatum Science Park, Trollhättan.

  #123 Unga blå innovatörer - ett hav av potential


  Kanske tänker du på yrkesfiskare och odling av fisk när det pratas om den blå sektorn. Vad många inte vet är att det just nu sker en enorm utveckling vad gäller nyttjande av havets djur och växter på helt nya sätt och som leder till ökad hållbarhet. Vad sägs till exempel om att använda alger för att förbättra såväl boskapsfoder som solpaneler?
 • Animerad bild på en kvinna i kostym som bär på ett papper med en glödlampa på.

  Debattartikel: Varför rinner innovationen ut i sanden?


  Vad är det som fallerar när lovande innovationsprojekt i landsbygder rinner ut i sanden? Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för innovationsfrämjande i landsbygder har i ett intervjuprojekt identifierat några av de vanligaste bristerna – och samtidigt hittat lyckade exempel på hur dessa går att lösa. ”Det är viktigt att aktörerna som främjar innovation finns där idéerna finns”, säger Mathias Mellgren Helge, ordförande i arbetsgruppen.
 • Kollagebild. I bakgrunden syns en kvinna som håller en surfplatta. Till vänster syns Landet lärs logga och till höger finns en porträttbild på Johanna Lindberg.

  Landet lär #50 Digitaliseringens möjligheter för bättre service i landsbygder


  Hur kan digitaliseringen skapa nya möjligheter för serviceutveckling? Och varför fungerar inte digitala tjänster alltid där människor bor långt ifrån varandra? I webbinariet den 20 april berättar Johanna Lindberg, doktorand vid Luleå tekniska universitet, om de tester som nu genomförs i projektet Digiby.
 • På händer håller runt en grodd som växer i svart jord

  Agroekologi i jordbrukspolitiken – vad och hur?


  EU-kommissionen lyfter fram agroekologi i den nya jordbrukspolitiken. Vad är egentligen agroekologi? Och hur tänker EU-kommissionen kring hur agroekologiska principer ska tillämpas i praktiken? På det digitala seminariet tisdagen den 20 april kl 9:00-10:15 får du lyssna på två experter och kan ställa frågor.

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU