Landsbygdsnätverket

Mötesplats ÄT UPPsala län

Projektets syfte är att skapa mötesplatser för aktörer i livsmedelskedjan med fokus på aktuella frågor för livsmedelsystemet. Inom projektet kommet ett antal mötesplatser som bidrar till samverkan i livsmedelsförsörjningen i Uppsala län skapas. Projektet ska stärka länets livsmedelsproducenter genom att skapa mötesplatser och arbete med samverkan framåt.

Livsmedelsystemet är komplext och en hållbar utveckling i länet kräver att aktörer i länet samverkar och att initiativ från företagare och organisationer uppmuntras. Projektet kommer att fokusera på att skapa förutsättningar för en hållbar livsmedelsproduktion med producenten i fokus. Mötesplatserna kommer ha olika inriktningar och storlek. Från små bilaterala samtal till workshops som bjuder in från flera delar av livsmededelsystemet. Tillsammans utgör mötesplatserna en viktig del i att skapa förståelse, kunskap och utbyte av erfarenheter som ligger till grund för utvecklingen av en hållbar och konkurrenskraftig livsmedelsproduktion i Uppsala län. Att vi möts i länet kommer bidra till att verksamhet inom livsmedelsystemet kan utvecklas, öka intresset för att arbeta i näringen, öka antalet arbetstillfällen när företagen utvecklas och sammantaget ta tillvara landsbygden i länets otroliga resurser och möjligheter. Vilket på sikt kommer göra Uppsala län till ett starkare matlän. Utfallet av mötesplatserna hoppas vi kommer bidra till ett vi gemensamt i länet bidrar till ett konkurrenskraftig och hållbart livsmedelssystem.

Projektägare: Länsstyrelsen i Uppsala län
Projektslut: 2028-12-31
Budget: 1 miljoner kronor
Kontakt: Sara Eskhult, 010-2233411

Kategori

Generell företagsutveckling och besöksnäring, Nya livsmedel

Plats