Landsbygdsnätverket

Konferens om framgångsrikt miljöarbete inom ramen för EU:s gemensamma jordbrukspolitik, 23-24 maj, Malmö

Konferensen arrangeras som en del av Sveriges ordförandskap för EU:s ministerråd 2023. Värd för konferensen är Landsbygds- och infrastruktursdepartementet tillsammans med Landsbygdsnätverket som är det nationella nätverket för hela den gemensamma jordbrukspolitiken, fiskeri- och vattenbruksfrågor samt landsbygdsutveckling.

2023 införs en ny gemensam jordbrukspolitik i EU. Under konferensen Framgångsrikt miljöarbete inom ramen för EU:s gemensamma jordbrukspolitik lyfter Sverige omställningen till en hållbar livsmedelskedja med fokus på effektiva miljö- och klimatåtgärder. Konferensens syfte är att bidra till erfarenhets­utbyte från genomförandet av EU:s gemensamma jordbrukspolitik i medlems­länderna.

Konferensens målgrupp är intressenter och experter från bland annat förvaltningsmyndigheter och organisationer från EU:s medlemsländer. Totalt kommer hundratalet deltagare att finnas på plats i Malmö.

Kontakt

Landsbygdsnätverket:
Emma Svensson, emma.svensson@jordbruksverket.se

Landsbygds- och infrastrukturdepartementet:
Lars Olsson, lars.e.olsson@gov.se

Läs mer om konferensen på regeringens webbplats för EU:s ordförandeskap 2023. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerades