• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Nyheter och artiklar
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och artiklar

Filtrera artiklar

Kategori

  • Beredskap29
  • Djur6
  • Energi5
  • Finansiering och EU-stöd16
  • Fiske och vattenbruk39
  • Forskning3
  • Företagande13
  • Handel och marknad4
  • Infrastruktur2
  • Innovation och utveckling60
  • Jordbruk29
  • Jämställdhet och inkludering3
  • Klimat och miljö11
  • Kommunikation7
  • Kompetensförsörjning6
  • Kultur1
  • Landsbygdsutveckling27
  • Leader8
  • Mat och livsmedel36
  • Politik och program16
  • Rennäring4
  • Samhällsplanering2
  • Service2
  • Skog och skogsbruk2
  • Skola och utbildning3
  • Trädgårdsnäring7
  • Turism och besöksnäring5
  • Unga3
  • Växtodling8

Område

  • AKIS och EIP-Agri54
  • Gröna kluster1
  • Hållbara blå näringar26
  • Hållbara gröna näringar32
  • Landsbygdsutveckling och Leader23

Typ

  • EIP-projekt22
  • Poddavsnitt12

Senast ändrad

  • Senaste veckan1
  • Senaste månaden10
  • Senaste året201
  • Smart belysning kan minska energiåtgång och svinn

    LED-belysning i växthus sparar energi och kan förses med smart styrning. Med hjälp av innovationsstödet EIP-Agri arbetar Heliospectra AB för att utveckla och kommersialisera en sensor för att detektera stress, kartlägga tillväxten och styra belysningen efter plantans behov.

    2022-06-17
  • Utveckling av ogräsrobot

    Ett nytt EIP-Agri-projekt ska utveckla en ogräsrobot för grönsaksodling. Projektet heter ”Storskaliga prototyptester för insamling och utvärdering av fältdata till grund för utveckling av avancerade beslutsstödstjänster”. Projektet bygger vidare på ett annat innovationsprojekt om Ekobot.

    2022-04-19
  • Rörflen blir klimatsmart strö i djurstallar

    Flera olika nyttor kan förenas när rörflen odlas och används till stallströ. Ett EIP-Agri-projekt har gjort det möjligt att utveckla en produktionslinje för strö från rörflen.

    2022-04-13
  • Effektivare tillsyn av djur på bete

    Ett EIP-Agri-projekt utvecklar ett övervakningssystem för djurens position och hälsa. Tillsynen av betesdjur är för de flesta mycket resurskrävande. Kostnaderna blir allt högre i takt med att färre lantbrukare använder fler betesmarker som ofta ligger långt ifrån gården.

    2022-03-29
  • Svenskt löpe ökar ostens mervärde

    Svenska gårdsmejerier med osttillverkning från mjölk av ko, get och får behöver stärka sin konkurrenskraft gentemot importerad ost. Ett EIP-Agri-projekt ska göra det möjligt använda svenskt löpe av samma djurslag som mjölken kommer ifrån.

    2022-03-07
  • Kraftfull drönare skapar stora möjligheter för renskötare

    En ny snabb drönare med stor räckvidd har utvecklats för renskötare. Tack vare finansieringen genom EIP-Agri kunde de tillsammans med en tillverkare inleda ett lyckosamt innovationsprojekt.

    2022-03-03
  • Könssortera ägg i stället för kycklingar

    Ett EIP-Agri innovationsprojekt ska gör det möjligt att könssortera ägg, så att bortsorterade tupp-ägg kan bli livsmedel. Att slippa gasa ihjäl tuppkycklingar vid uppfödning av unghöns till äggproduktionen har länge varit ett önskemål.

    2022-02-22
  • Förutsägbar kvalitet på svenskt nötkött

    Nu ska ett tillägg till klassificering av nötkött kunna lyfta svenskt premiumkött med hög så kallad ätkvalitet. Det handlar om att med en vetenskaplig grund för bedömning bli bättre på att plocka fram smakrikt och högkvalitativt kött. Meat Standard Sweden är ett projekt finansierarat genom EIP-Agri som har som mål att förutsäga den sensoriska kvalitén vid slakt, alltså den kvalitet vi upplever med våra sinnen.

    2022-01-24
  • Växtbaserad yoghurt på svensk åkerböna - smaken är riktigt bra

    Den växtbaserade yoghurt som idag finns i handeln är baserad på soja, kokos eller andra långväga råvaror. Nu har en yoghurt baserad på svensk åkerböna tagits fram tack vare innovationsstödet EIP-Agri, i ett projekt som just avslutats vid RISE.

    2021-06-01
  • #85 Vi börjar med barnen - livsmedelsstrategi i praktiken

    Är barnen avgörande när en regional livsmedelsstrategi tas fram? Häng med till Norrbotten och hör hur de framgångsrikt jobbar där. Vi tittar närmare på länets arbete med barn på en förskola i Boden och hur man konkretiserar en livsmedelskedja i pedagogiken.

    2019-06-05
« Föregående Nästa »
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram