• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Nyheter och artiklar
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och artiklar

Filtrera artiklar

Kategori

  • Beredskap9
  • Energi1
  • Finansiering och EU-stöd2
  • Fiske och vattenbruk126
  • Forskning3
  • Företagande3
  • Handel och marknad2
  • Innovation och utveckling7
  • Jordbruk3
  • Klimat och miljö7
  • Kommunikation3
  • Kompetensförsörjning1
  • Landsbygdsutveckling2
  • Leader4
  • Mat och livsmedel23
  • Politik och program2
  • Rennäring1
  • Skola och utbildning1
  • Trädgårdsnäring1
  • Turism och besöksnäring2
  • Unga2
  • Växtodling1

Område

  • AKIS och EIP-Agri2
  • Hållbara blå näringar67
  • Hållbara gröna näringar2

Typ

  • EIP-projekt3
  • Poddavsnitt21

Senast ändrad

  • Senaste månaden2
  • Senaste året39
  • Mer än ett år sedan87
  • Kedjeåsens put-and-take-koncept lockar 25 000 gäster till insjöfiske

    Det startade som något av en pionjärverksamhet redan på 50-talet. Idag lockar Kedjesåsens fisk med sitt put-and-take-koncept årligen runt 25 000 turister till småsjöarna runt Karlskoga.

    2018-01-15
  • Fisketurism med stor potential

    Företagandet kring det svenska sportfisket har stor potential att utveckla landsbygden, men då krävs en höjning av kunskapen på området. Det är en av slutsatserna i en färsk rapport som Jordbruksverket har beställt.

    2017-11-07
  • Värdeökning gynnade kustnära fiske

    Fortbildning och tillgång till rätt utrustning är nycklar för att stärka och i förlängningen bevara det kustnära småskaliga fisket. Detta tog fiskarkollektivet i Blekinge skärgård fasta på och startade projektet Ökat värde utan ökat uttag.

    2017-09-14
  • #31 Ett litet stort livsmedel - fiske och vattenbruk

    Att köpa svenskt kött är givet för många, men hur har vi det med till exempel svenskproducerad fisk? Vattenbruk, som är odling av alla slags djur och växter i vatten, är en väldigt liten näringsgren här om man jämför med de flesta europeiska länder. Så vad behövs för att den svenska vattenbruksnäringen ska kunna växa och produkterna bli ett lika självklart val som andra inhemska matvaror?

    2017-05-18
  • Miljövänlig räkodling i första leaderprojektet

    Redan i slutet av nästa år kan de första jätteräkorna säljas från en alldeles ny miljövänlig odling i Lysekil. Bakom framgången döljer sig det första godkända leaderprojekt inom havs- och fiskerifonden.

    2016-09-26
  • #8 Generationsskifte i fiskföretaget

    Ett samtal där de ägarskiftande generationerna äntligen möts. Hur tar man över familjeföretaget utan att köra iväg den äldre generationen? Hur ska vi tänka om att äga och driva verksamhet tillsammans med syskon? Och hur fångar vi upp kunskap från den äldre generationen på bästa sätt?

    2016-06-09
« Föregående
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram