• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Nyheter och artiklar
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och artiklar

Filtrera artiklar

Kategori

  • Beredskap11
  • Digitalisering1
  • Djur2
  • Finansiering och EU-stöd12
  • Fiske och vattenbruk23
  • Forskning5
  • Företagande22
  • Handel och marknad9
  • Infrastruktur1
  • Innovation och utveckling16
  • Jordbruk11
  • Jämställdhet och inkludering1
  • Klimat och miljö25
  • Kommunikation4
  • Kompetensförsörjning1
  • Kultur4
  • Landsbygdsutveckling3
  • Leader3
  • Mat och livsmedel121
  • Politik och program8
  • Skog och skogsbruk1
  • Skola och utbildning1
  • Trädgårdsnäring6
  • Turism och besöksnäring1
  • Unga5
  • Växtodling7

Område

  • AKIS och EIP-Agri2
  • Gröna kluster1
  • Hållbara blå näringar22
  • Hållbara gröna näringar40
  • Landsbygdsutveckling och Leader3

Typ

  • EIP-projekt14
  • Poddavsnitt35

Senast ändrad

  • Senaste månaden6
  • Senaste året36
  • Mer än ett år sedan85
  • Vill du vara med och diskutera den gemensamma jordbrukspolitiken?

    Under 2026 tar Landsbygdsnätverket nästa steg för att stärka kunskaps- och erfarenhetsutbytet kring den gemensamma jordbrukspolitiken – med särskilt fokus på hållbar livsmedelsproduktion.

    2025-12-08
  • Aptitrundor och smakstråk lyfter lokal matkultur

    Nya affärsmodeller, starkare nätverk och fler vägar för lokala matproducenter att nå kunderna. Det är några av de resultaten av ett projekt som Sörmlands Matkluster avslutade tidigare i år. Till nytta för både de drygt 170 medlemmarna, för konsumenterna och matkulturen.

    2025-12-02
  • Jordgubbarna lyfter från jorden – ny teknik ger framtidens bär

    Från grisåker till odlingstunnlar. Emil Larsson har förvandlat familjegården till framtidens bärparadis där jordgubbarna har fått en ny plats att växa på – ovan jord. Med ny teknik, miljötänk och passion effektiviserar han odlingen steg för steg och säsongen för bären sträcker sig numera långt bortom midsommar.

    2025-12-01
  • När smakerna visar vägen – så stärks framtidens mathantverk

    Hur beskriver man smaken av en sylt, en ost, ett surdegsbakat bröd? Genom två projekt visar Eldrimner hur både mathantverkares kompetens och landsbygdens attraktionskraft kan utvecklas med metoder för att prata om smak, men också hur hantverket kan skapa nya möjligheter för företagare och destinationer.

    2025-11-24
  • Sjömatens Roadtrip vill inspirera till mer sjömat på menyn

    Hur kan mer hållbar och hälsosam sjömat nå ut till fler, särskilt inom den offentliga sektorn? Det vill projektet Sjömatens Roadtrip ta reda på och utvecklar just nu en metod som man hoppas ska få bred spridning i framtiden. Under hösten har man besökt Strömstad, Göteborg och Falkenberg för att testa konceptet.

    2025-11-24
  • Sutare – från kräftbete till matbordet

    Förr var sutare en uppskattad matfisk som ofta röktes eller bakades i ugn. Idag används den mest som kräftbete och har försvunnit från våra matbord. Men med sitt fasta, fina kött och milda smak kan den mycket väl återta sin plats som en hållbar och näringsrik del av vår kost.

    2025-10-20
  • Ny medlem: Foder & Spannmål

    Nyligen blev branschföreningen Foder & Spannmål medlem i Landsbygdsnätverket. Genom medlemskapet hoppas man kunna samverka med andra aktörer och samtidigt bidra med ny kunskap om spannmålshandel och foderindustri till övriga medlemmar.

    2025-10-14
  • Hallå där, Linda Frithiof! Varför ska vi fira Sjömatens dag den 19 oktober?

    I år är det premiär för Sjömatens dag. Du är verksamhetsledare på Sjömatsfrämjandet, som är med och samordnar firandet. Berätta mer!

    2025-10-13
  • Skarpsill – nyttig, klimatsmart och bortglömd

    Skarpsill är en av våra mest klimatsmarta och näringsrika fiskar. Ändå äter vi nästan ingen i Sverige. Den mesta skarpsillen från Östersjön blir fiskmjöl, medan europeiska konsumenter gärna äter den inlagd eller stekt. – Det är en glömd fisk i Sverige, men den är både god och billig, säger Kristian Ekström, VD på Skillinge Fisk i Simrishamn.

    2025-10-06
  • Nors – liten fisk med stor potential

    Förr var nors en del av den svenska husmanskosten. Idag är det få som äter den, trots att den både är näringsrik och smakrik. Det finns dock de som menar att fisken har potential att återigen bli en del av vår matkultur. – Det är märkligt att vi svenskar inte äter mer nors, säger Dennis Bergman, yrkesfiskare i Norrsundet.

    2025-09-23
Nästa »
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram