• Till innehåll på sidan
Landsbygdsnätverket
Meny 
  • Hållbara gröna näringar
  • Hållbara blå näringar
  • AKIS och EIP-Agri
  • Landsbygdsutveckling och Leader
  • Nyheter och artiklar
  • Nyhetsbrev
  • Kommande aktiviteter
  • Livesändningar och webbinarier
  • Podden Landet
  • Landsbygds­kommunikatörerna
  • Kampanjer
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Kontakta oss
  1. Hem
  2. Nyheter och artiklar
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och artiklar

Filtrera artiklar

Kategori

  • Beredskap11
  • Digitalisering1
  • Djur2
  • Finansiering och EU-stöd12
  • Fiske och vattenbruk23
  • Forskning5
  • Företagande22
  • Handel och marknad9
  • Infrastruktur1
  • Innovation och utveckling16
  • Jordbruk11
  • Jämställdhet och inkludering1
  • Klimat och miljö25
  • Kommunikation4
  • Kompetensförsörjning1
  • Kultur4
  • Landsbygdsutveckling3
  • Leader3
  • Mat och livsmedel121
  • Politik och program8
  • Skog och skogsbruk1
  • Skola och utbildning1
  • Trädgårdsnäring6
  • Turism och besöksnäring1
  • Unga5
  • Växtodling7

Område

  • AKIS och EIP-Agri2
  • Gröna kluster1
  • Hållbara blå näringar22
  • Hållbara gröna näringar40
  • Landsbygdsutveckling och Leader3

Typ

  • EIP-projekt14
  • Poddavsnitt35

Senast ändrad

  • Senaste månaden6
  • Senaste året36
  • Mer än ett år sedan85
  • Nya gröna proteiner – från fält till tallrik i Värmland

    Gråärt, sötlupin, linser, quinoa och hirs. Tio värmländska lantbrukare har provat att odla och förädla proteinrika grödor. Kommunernas kockar har fått utbildning med fokus baljväxter och tagit fram recept med de nya råvarorna. Detta är några av resultaten från Länsstyrelsen i Värmlands och Karlstads kommuns arbete med att introducera lokalt odlade gröna proteiner på menyerna.

    2025-09-22
  • Ny sjömat på menyn – Så jobbar kommunerna för att bredda utbudet

    Sej dominerar på den offentliga tallriken, men många kommuner vill bredda sitt fiskutbud. Vad fungerar – och vad krävs för att nya produkter ska bli ett naturligt inslag på menyn?

    2025-09-17
  • Utveckling pågår – nya sjömatsprodukter på väg mot offentliga kök

    Kan braxen, musslor och sill bli vanliga inslag i de offentliga måltiderna? Det hoppas producenterna till tre nya sjömatsprodukter, men vägen till de offentliga köken är inte spikrak. Hur mycket serveras redan i dagsläget och vad krävs för att konsumtionen ska öka?

    2025-09-09
  • Mört gör succé på skolmenyn i Katrineholm

    I Katrineholms kommun har en ny sorts fisk gjort entré i skolmaten – mört. Det är en fisk som har rykte om sig som skräpfisk, men som nu har testats med goda resultat bland skolbarnen.

    2025-09-02
  • Lagförslag om EU:s framtida jordbrukspolitik

    Flera stora förändringar föreslås för de jordbrukarstöd som idag finns inom EU:s gemensamma jordbrukspolitik, CAP. Detta framgår i EU-kommissionen fleråriga budgetram och lagförslaget för CAP efter 2027.

    2025-08-26
  • Regenerativt lantbruk – grunden för en levande beredskap

    Regenerativt Sverige lyfter fram lantbrukets roll i att bygga motståndskraftiga ekosystem, robust matförsörjning och levande landsbygd. Genom att stärka naturens egna processer skapas en hållbar och långsiktig beredskap – både för jorden och för samhället.

    2025-08-01
  • Torsta stärker Sveriges beredskap – varje dag

    På Torsta AB i Jämtland pågår ett brett och konkret arbete för att stärka Sveriges beredskap. Genom utbildning, praktiska försök och samverkan skapas kunskap, handlingskraft och nya lösningar – både för dagens behov och framtidens kriser.

    2025-08-01
  • SLU stärker Sveriges beredskap – från forskning till framtidens kompetens

    Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) bidrar aktivt till att stärka Sveriges beredskap genom forskning, utbildning och samverkan. Med särskilt fokus på livsmedelsförsörjning, biologisk mångfald och djurhälsa rustar SLU samhället för framtidens utmaningar – i kris såväl som vardag.

    2025-08-01
  • Betesbaserad uppfödning stärker Sveriges beredskap

    Naturbeteskött i Sverige lyfter fram hur betesdriven produktion av animalier inte bara gynnar biologisk mångfald utan också kan spela en viktig roll i Sveriges krisberedskap. Här berättar de hur deras arbete bidrar – från vardaglig produktion till särskilda initiativ.

    2025-08-01
  • Så stärker vi Sveriges beredskap – varje dag

    Länsstyrelsen i Jönköpings län har en central roll i Sveriges totalförsvar. Genom samverkan, utbildning och ledning arbetar vi för att stärka samhällets förmåga att hantera kriser och ytterst krig. Här berättar vi mer om vårt arbete, vad fler bör känna till och vilka utmaningar vi står inför.

    2025-08-01
« Föregående Nästa »
Logotype Landsbygdsnätverket
Logotype EU
  • Kommande aktiviteter
  • Webbinarier
  • Podden Landet
  • Tillgänglighetsredogörelse
  • Cookies (Kakor) och analys
  • Hantering av personuppgifter
  • Kontakta oss
  • Lediga jobb
  • Om Landsbygdsnätverket
  • Linkedin
  • Facebook
  • Instagram